Antena 3 CNN Politică Explozie la discursul premierului Japoniei, Fumio Kishida

Explozie la discursul premierului Japoniei, Fumio Kishida

A fost panică la un discurs al premierului Japoniei, după ce o explozie a fost auzită. Premierul Japoniei a fost pus la pământ și protejat de serviciul de protecție, imediat după ce explozia a avut loc.

de Ioana Mircea    |    15 Apr 2023   •   08:16

Premierul japonez Fumio Kishida a fost evacuat astăzi dintr-un loc în care susținea un discurs în aer liber, după ce s-a auzit un sunet asemănător unei explozii.

Agenția locală de știri Kyodo news a relatat că un bărbat a fost arestat. Scenele dramatice au avut loc în orașul Wakayama, unde Fumio Kishida susținea un discurs după ce a inspectat portul de pescari Saikazaki.

Discursul făcea parte din sprijinul acordat de prim-ministru pentru o viitoare alegere parțială pentru Camera Reprezentanților într-un district din Wakayama. Campania electorală este în curs de desfășurare la nivel național, în cadrul alegerilor locale din Japonia.

Un membru al consiliului municipal care se afla la fața locului a declarat că un obiect cilindric argintiu a zburat la aproximativ doi metri în fața lui, cu puțin timp înainte de a se auzi explozia.

Un alt martor ocular a declarat, de asemenea, că a văzut un cilindru argintiu, spunând că acesta a fost aruncat și apoi a strălucit puțin înainte de a se auzi un zgomot puternic.

Oficialii japonezi spun că Kishida este în siguranță și nevătămat.  Acesta a fost dus într-o altă locație, unde a fost înconjurat de ofițeri de poliție care îl păzesc.

×
Subiecte în articol: japonia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close