Antena 3 CNN Politică Familia Băsescu a profitat din plin de cei 10 ani petrecuţi la Cotroceni

Familia Băsescu a profitat din plin de cei 10 ani petrecuţi la Cotroceni

Familia Băsescu a profitat din plin de cei 10 ani petrecuţi la Cotroceni
Sursa foto: Foto: VideoNews
20 Dec 2014   •   12:57
Familia Băsescu a profitat din plin de cei 10 ani petrecuţi la Cotroceni. La ora bilanţului, cele doua fiice ale preşedintelui, Elena si Ioana, au iesit pe plus. Elena Băsescu are în conturi o jumatate de milion de euro, tablouri şi ceasuri de lux, Ioana are un apartament de un milion de euro intr-o zona de lux a Capitalei si a reusit sa cumpere o mosie impresionanta de 290 de hectare la Nana, in Calarasi.
 
Deşi orientată iniţial spre modeling, Elena Băsescu a prins repede gustul puterii şi, la nici 30 de ani, a ajuns europarlamentar. 
 
Aventura europeana nu a durat decat un mandat, dar Eba nu a trecut neobservata. Luxul afisat i-a atras imediat porecla "Paris Hilton de Romania". Iar lipsa de experienta a mascat-o cu un numar record de interventii. Peste o mie. Despre orice. 
 
Plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni o găseşte pe Eba căsătorită cu Sida, fiul milionarului Bebe Ionescu. A strans aproape jumătate de milion de euro în conturi, plus ceasuri si tablouri scumpe. 
 
Ioana Basescu, spre deosebire de sora ei mai mica, a preferat sa stea in umbra. Şi şi-a văzut de afaceri. Cabinetul ei notarial a fost preferat pentru multe contracte mari derulate în ţara noastră. In 2009, Ioana Băsescu a fost nevoită să justifice de unde a avut bani pentru penthouseul de un milion de euro, cumparat de la controversatul afacerist Puiu Popoviciu. Atunci s-a nascut celebra expresie "din vînzări anterioare". 
 
În 2014, o altă achiziţie scumpă, un nou scandal: moşia de 290 de hectare cumpărată la Nana. Pentru a indeplini ambitiile de mosier ale tatalui sau, Ioana plateste lunar o rata greu de imaginat pentru un roman obisnuit: in jur de 6000 de euro. Nu i-a fost deloc greu sa obtina un credit de un milion de euro de la CEC - banca statului.
 
Şi Ioana s-a căsătorit anul acesta cu un tînăr cu stare, avocatul Radu Pricop, care tocmai se pregătea să primească de la stat despăgubiri de 10 milioane de euro din retrocedări, numai că au intrat procurorii pe fir şi s-a ales cu dosar penal. 
 
Recunoscatoare pentru tot ce-au avut de castigat de pe urma functiei de presedinte, cele doua fiice ale lui Traian Basescu i-au fost alaturi in momentele grele: Eba a ales ca studiu de caz la master suspendarea din 2007 iar Ioana Basescu a dat o mana de ajutor la boicotarea referendumului la suspendarea din 2012. A iesit sa se plimbe printre  oamenii care stateau la coada sa viziteze Vila Dante imbracata cu un tricou pe care scria "absent motivat".

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close