Antena 3 CNN Politică Ciolacu: ”Dacă sunt două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil”

Ciolacu: ”Dacă sunt două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil”

O familie cu un copil, ce trăiește din două salarii minime pe economie, se descurcă foarte greu în viața de zi cu zi.

Ciolacu: ”Dacă sunt două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil”
Sursa foto: Facebook I Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2024   •   16:42

Asta a declarat premierul Marcel Ciolacu, la Mioveni, care mai susține că guvernanții ar trebui să lucreze la scăderea impozitării veniturilor minime.

"Este evident că dacă sunt două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil. De aceea, trebuie lucrat, în primul şi în primul rând, prin scăderea impozitării la veniturile minime. Dacă se întâmplă acest lucru: să ai într-o familie două venituri minime, acela e pragul, să considerăm pragul cel mai jos de venituri. Şi ca să nu se întâmple acest lucru trebuie să echilibrăm cumva. Dacă dezechilibrăm tot timpul, vom ajunge la un deficit imens şi la disfuncţii în sistemul macroeconomic", a spus Marcel Ciolacu.

Premierul României a fost, miercuri, într-o vizită de lucru la uzina Automobile Dacia din Mioveni. Aici, acesta s-a declarat impresionat de nivelul de tehnologie și de organizare.

12.500 de oameni lucrează pe platformă și alți 150.000 beneficiază de comenzi din partea Dacia, în timp ce valoarea comenzilor se ridică la peste două miliarde de lei. 

”Este unul din motoarele economice ale României, 10% din exportul României este asigurat de Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Mașina mea ca și prim-ministru din acest moment va fi Dacia Duster. Cred că așa este corect în orice stat democratic și în orice economie. Cum în Franța mașina autorităților este Renault, în România mașina autorităților trebuie să fie Duster”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close