Antena 3 Politică Fapta bună a lui Băsescu, creştinarea unui copil musulman, sancţionată de tătari

Fapta bună a lui Băsescu, creştinarea unui copil musulman, sancţionată de tătari

25 Noi 2009   •   15:48
Fapta bună a lui Băsescu, creştinarea unui copil musulman, sancţionată de tătari
Sursa foto: Traian Bãsescu

Uniunea Democrată Tătară (UDT) recomandă musulmanilor să îl voteze pe Mircea Geoană în turul al doilea al prezidenţialelor, deranjată de afirmaţia lui Traian Băsescu privind fapta frumoasă pe care a făcut-o când a creştinat un copil musulman.
În cadrul şedinţei extraordinare a Uniunii Democrate Tătare de luni, la iniţiativa preşedintelui filialei UDT Bucureşti, Sali Ernis, a fost aprobată prin vot susţinerea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a lui Mircea Geoană şi formularea unei recomandări musulmanilor să voteze cu liderul PSD.
"Am aşteptat o reacţie de la organizaţiile mai vechi şi poate mai în măsură decât noi în legătură cu cea mai "frumoasă" faptă a domnului preşedinte Traian Băsescu: "...am creştinat un copil musulman!" care deşi "prinde" foarte bine la electoratul român şi poate chiar este lăudabilă din punct de vedere ortodox ne deranjează din două puncte de vedere: a) creştinarea unui musulman adult o vedem ca fiind liberă alegere a fiecărui om de a trăi credinţa în care simte, dar creştinarea unui copil care nu are puterea să aleagă, nu credem că este un gest lăudabil, b) se acreditează ideea că acel copil a fost "salvat" prin creştinare de la soarta crudă de a fi musulman toată viaţa", se arată într-un comunicat al acestei organizaţii.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, în confruntarea electorală organizată de IPP, că cea mai frumoasă faptă din viaţa lui a fost creştinarea unui copil musulman al unui coleg de muncă decedat.
Antean3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close