Antena 3 CNN Politică Fără maşini noi, fără televiziune şi fără seră. Parlamentarii nu renunţă, însă, la Club!

Fără maşini noi, fără televiziune şi fără seră. Parlamentarii nu renunţă, însă, la Club!

Fără maşini noi, fără televiziune şi fără seră. Parlamentarii nu renunţă, însă, la Club!
Sursa foto: Club Parlamentari
05 Feb 2009   •   22:21

Reducerile de buget i-au tensionat pe aleşi. Dar acum au unde să se relaxeze. Au renunţat la maşinile noi, la televiziune şi la seră, dar au găsit loc pentru Clubul Parlamentarilor.
Discuţiile pe bugetul Camerei au scos la iveală o problemă mai veche: sediul pentru Clubul Parlamentarilor. Deputaţii au vrut să termine studioul TV, dar au aflat că în acel spaţiu ar fi trebuit să se mute clubul. Şi dacă tot au fost nevoiţi să renunţe la televiziune, şi-au făcut o bucurie: au votat în plen spaţiul pentru club.
Clubul se finanţează singur, din cotizaţiile membrilor, adică actuali sau foşti parlamentari. Pe lună fiecare plăteşte 25 de lei, iar la înscriere 75 de lei.
Întreţinerea spaţiului, dar şi salariile celor doi angajaţi sunt însă suportate de Parlament. Ceva mai mult de 135 de mii de lei pe an.
La club, parlamentarii pot să-şi serbeze ziua de naştere, sau să ţină conferinţe. Dar şi să facă sport. Tenis de masă, biliard, şah sau tenis de câmp.
Mai au însă o problemă. Votul uninominal a decimat echipa de tenis a legislativului. Aşa că, în aprilie, e preselecţie la Parlament.
Observator

×
Subiecte în articol: televiziune
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close