Antena 3 CNN Politică Favorizarea primăriilor PDL şi PSD la împărţirea banilor, pusă de Boc pe seama proiectelor edililor Puterii

Favorizarea primăriilor PDL şi PSD la împărţirea banilor, pusă de Boc pe seama proiectelor edililor Puterii

Favorizarea primăriilor PDL şi PSD la împărţirea banilor, pusă de Boc pe seama proiectelor edililor Puterii
Sursa foto: Emil Boc
16 Apr 2009   •   15:04

Primăriile PDL şi PSD au constituit în acest an ţinta favorită a alocărilor bugetare datorită numărului mare de edili deţinut de cele două partide de guvernământ, dar şi proiectelor depuse a afirmat joi premierul Emil Boc, la postul public de radio. Guvernul a repartizat autorităţilor locale fonduri de 662 milioane lei (aproximativ 160 milioane euro), din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive, cei mai mulţi bani fiind alocaţi primăriilor PDL şi PSD.
Din suma totală, 264,4 milioane lei au fost alocate pentru 386 de primării ale PDL, iar alte 236,6 milioane lei au fost distribuite către 464 de primării conduse de reprezentanţi ai PSD. Spre comparaţie, 286 de primării PNL au primit 65,3 milioane lei, cei 104 edili ai UDMR, 39,8 milioane, PC , 14,2 milioane lei pentru 24 primării, iar PRM, 4,6 milioane lei pentru 5 primării.
"Banii au fost alocaţi pe proiecte, fără a ţine cont de culoarea politică", a spus, joi, primul-ministru Emil Boc, la postul public de radio. El a explicat faptul că administraţiile PDL şi PSD au primit mai mulţi bani prin numărul mare de primari ai celor două partide la nivel naţional.
Practica favorizării primăriilor conduse de reprezentanţi ai partidelor aflate la putere este una cu tradiţia în România. Anul trecut, Guvernul Tăriceanu a emis mai multe hotărâri similare de distribuire a sumelor defalcate din TVA, banii fiind alocaţi preponderent către primării conduse de PNL şi...PSD, aliatul neoficial al acestui partid în Parlament.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc guvern numar
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close