Antena 3 CNN Politică Patru femei liberale în noul Guvern – un succes pentru promovarea femeilor în politică

Patru femei liberale în noul Guvern – un succes pentru promovarea femeilor în politică

Organizația Femeilor Liberale salută prezența în noul guvern PNL-PSD a unui număr de patru femei propuse de PNL, un record de gen pentru reprezentarea femeilor liberale în Guvernul României. 

Patru femei liberale în noul Guvern – un succes pentru promovarea femeilor în politică
Sursa foto: Facebook | Nicoleta Pauliuc
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iun 2023   •   12:44

Prin promovarea în funcții ministeriale a doamnelor Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Ligia Deca și Luminița Odobescu, Partidul Național Liberal a demonstrat astfel că este angajat cu toată seriozitatea în echilibrarea balanței de gen în partid și în politica românească. Prezența sporită a femeilor în structurile puterii politice din România este esențială pentru o societate mai corectă și mai prosperă.  

În același timp, OFL afirmă că prezența unui număr record de femei liberale în Guvernul României este un semnal pozitiv remarcabil pentru toate membrele Partidului Național Liberal, precum și pentru toate tinerele care doresc să se implice în politică și care văd astfel că au perspective reale de ascensiune dacă se pregătesc bine și muncesc cu seriozitate. 

Reiterând faptul că PNL are un potențial feminin extraordinar, considerăm că este esențial ca partidul să continue promovarea mai puternică a femeilor, inclusiv prin alocarea unui procent ridicat - de minim 30% și în mod ideal de 50% - pe viitoarele liste ale Partidului Național Liberal pentru alegerile europarlamentare, locale și parlamentare din 2024. 

E momentul ca vocile femeilor liberale să fie mai bine auzite, astfel încât electoratul feminin să primească mesajul că PNL înțelege și promovează interesele femeilor, că România devine o țară în care femeile pot fi cu adevărat egale în drepturi și responsabilități cu bărbații. 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close