Antena 3 CNN Politică Femeile cu mai mult de doi copii vor ieşi la pensie mai devreme, din 2030 (VIDEO)

Femeile cu mai mult de doi copii vor ieşi la pensie mai devreme, din 2030 (VIDEO)

Femeile cu mai mult de doi copii vor ieşi la pensie mai devreme, din 2030 (VIDEO)
Sursa foto: boc
27 Mar 2010   •   16:32

Femeile cu mai mult de doi copii vor ieşi la pensie mai devreme, începând din anul 2030. Guvernul a acceptat propunerea sindicatelor de a scădea vârsta de pensionare a mamelor.

Premierul Emil Boc a spus că legea pensiilor trebuie adoptată până în iulie. Acestă lege va elimina pensiile speciale şi va asigura o continuitate în ceea ce priveşte mărirea pensiilor a peste cinci milioane de pensionari din România.

Conform proiectului legii unitare a pensiilor, mamele cu mai mult de doi copii vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare.

În ceea ce priveşte punctul de pensie, acesta nu va creşte până în 2011.

Vârstnicii nu sunt însă de acord ca punctul de pensie să fie mai mic de 45 % din salariul mediu brut pe economie.

Legea unitară a pensiilor trebuie adoptată de Parlament până la sfârşitul lunii iunie.

Boc a mai spus că legea salarizării trebuie aplicată pentru a asigura un tratament egal celor care sunt plătiţi din fonduri publice în România. Primul ministru a fost aspru cu directorii direcţiilor de muncă şi finanţe, ameninţând că va ?tăia capete? dacă aceştia nu vor plăti salariile, pensiile şi alocaţiile la timp, în condiţiile în care există bani disponibili.

Premierul a fost mai optimist atunci când a vorbit de economia românească, spunând că dobânzile încep să scadă, inflaţia este sub control, iar cursul EURO-RON este stabil.



Antena3.ro




×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close