Antena 3 CNN Politică Fenechiu: Candidatul PNL pentru prezidenţiale, desemnat după model american

Fenechiu: Candidatul PNL pentru prezidenţiale, desemnat după model american

Fenechiu: Candidatul PNL pentru prezidenţiale, desemnat după model american
Sursa foto: Relu Fenechiu
29 Ian 2009   •   15:55

PNL ar putea să-şi desemneze candidatul la preşedinţie după modelul american. Eventualii pretendenţi ar trebui să-şi desfăşoare propriile campanii la nivelul filialelor liberale pentru a fi aleşi drept candidat prezidenţial al partidului. Propunerea a fost făcută de către liberalul Relu Fenechiu care a anunţat, joi, că liderii Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu ar fi acceptat, în principiu, o asemenea idee. Surse din partid susţin însă că este puţin probabil să se accepte implementarea unei asemenea metode de alegere a candidtului.
"Eu cred că, pentru PNL cel mai bine ar fi să fie condus de Călin Popescu Tăriceanu sau Crin Antonescu. Eu am propus să meargă amândoi să facă campanie între liberali şi să vedem pe cine ar gândi liberalii să desemneze la preşedinţia României. Ambii au acceptat acest lucru. După care să participe şi la un vot în Congres. Cei doi sunt capabili să facă o campanie în care să nu se bată unul cu altul. Să nu se bată în sensul mizerabil, murdar", a spus Fenechiu.
Referindu-se la Ludovic Orban, Fenechiu a apreciat că acesta nu îndeplineşte condiţiile pentru a deveni şef al PNL, deşi oricine este liber să se înscrie în competiţia internă.
Liderul liberalilor ieşeni a mai spus că cel care va candida la preşedinţie din partea PNL va fi desemnat prin votul Consiliului Naţional al partidului, a cărui şedinţă va avea loc, cel mai probabil, în primăvara acestui an.
"Dacă unul dintre cei doi (Tăriceanu şi Antonescu, n.r.) va pierde şefia partidului într-un eventual congres al partidului care se va desfăşura înaintea alegerilor la preşedinţie, nu va mai putea candida la preşedinţie", este de părere şeful PNL Iaşi.
Surse liberale susţin însă că propunerea lui Fenechiu nu are şanse de reuşită. ? E nevoie de prea mult timp şi prea mulţi bani. Normal, posibilii candidaţi, dacă vor exista mai mulţi, vor face un tur informal prin organizaţii, dar nu se pune problema unei campanii în stil Obama sau Hilary Clinton? au declarat sursele citate.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close