Antena 3 CNN Politică Fenechiu propune sporirea atribuţiilor lui Crin Antonescu prin modificarea statutului PNL

Fenechiu propune sporirea atribuţiilor lui Crin Antonescu prin modificarea statutului PNL

Fenechiu propune sporirea atribuţiilor lui Crin Antonescu prin modificarea statutului PNL
Sursa foto: Relu Fenechiu
20 Ian 2010   •   15:09

Conducerea PNL ar trebui să modifice Statutul partidului pentru a conferi puteri sporite preşedintelui, iar Congresul ar trebui să aleagă echipa de conducere pe baza depunerii unor moţiuni de către cei interesaţi, propune vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu pe blogul personal.
"PNL trebuie să mai lucreze la capitolul organizare. Partidul are experienţa luptelor interne şi a dezbaterilor aprinse, însă aceste confruntări trebuie evitate pentru a asigura liniştea de care avem nevoie pentru a evolua. Propunerea mea este de a adopta un statut care să confere puteri sporite preşedintelui şi conducerea partidului să fie aleasă în urma votrii unei moţiuni. În opinia mea, Congresul PNL ar trebui să voteze o moţiune a unei echipe care îşi va asuma un program, o strategie şi o serie de obiective clare pentru PNL. Am convingerea că aceasta este soluţia pentru ca partidul să obţină succesul total în anii ce vor urma", afirmă Fenechiu.
PNL are şansa de a deveni cel mai important partid din România, cu condiţia de a-şi îmbunătăţi organizarea internă şi de a-l păstra pe Crin Antonescu ca "motor" al partidului, crede Fenechiu.
Vicepreşedintele PNL este de astfel adeptul organizării a două Congrese în PNL: unul pentru analizarea rezultatelor de la ultimele alegeri şi altul dedicat alegerilor interne, dar numai după modificarea Statutului partidului.
?Întâi ar trebui organizat un Congres care să îşi propună realizarea unei analize a rezultatelor ultimelor alegeri şi adoptarea unui nou statut. După adoptarea statutului şi numai după aceea, putem organiza Congresul ordinar pentru alegeri interne? conchide Fenechiu.

Ideea celor două congrese este respinsă de către fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier a catalogat luni, drept caraghioasă organizarea a două acţiuni de acest fel într-un singur an.

În schimb, preşedintele PNL, Crin Antonescu nu pare a fi străin de viziunea lui Fenechiu, care ar permite partidului să funcţioneze mai eficient şi rapid prin transformarea sa într-o ?maşină puternică şi eficientă de război total cu Traian Băsescu şi PD".
"Noi avem de asemenea nişte mutaţii semnificative de făcut, am obţinut un scor electoral semnificativ în marile oraşe, dar avem în multe dintre ele organizaţii slabe, care n-au capacitatea de a prelua acest mesaj important pentru noi. N-am hotărât un calendar, vom discuta, vom face şi o comisie pentru Statut, vom stabili şi data congresului sau congreselor - am putea avea un cogres de statut, un congres de alegeri, le-am putea pune pe amândouă deodată. Nu avem niciun fel de presiune, e doar presiunea de a fi cât mai repede o maşină puternică şi eficientă de război total cu Traian Băsescu şi PD", a spus Crin Antonescu.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close