Antena 3 Politică Fenechiu: Toate achiziţiile în ministerele Economiei, Dezvoltării şi Transporturilor vor fi verificate

Fenechiu: Toate achiziţiile în ministerele Economiei, Dezvoltării şi Transporturilor vor fi verificate

21 Mai 2012   •   15:48
Fenechiu: Toate achiziţiile în ministerele Economiei, Dezvoltării şi Transporturilor vor fi verificate
Sursa foto: Foto: Mediafax

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, la finalul şedinţei Biroului Politic Central, că miniştrii liberali ai Economiei, Dezvoltării Regionale şi Transporturilor au prezentat situaţia financiară din aceste instituţii, decizia fiind de verificare a tuturor achiziţiilor publice, informează Mediafax.
   
Fenechiu a arătat că, în Biroul Politic Central, mai mulţi miniştri liberali au prezentat situaţia politică şi economică pe care au găsit-o în ministerele pe care le conduc.
   
"Cel puţin în trei ministere - Economiei, Dezvoltării Regionale şi Transporturilor - unde există suspiciuni de drenare a banilor publici în ultimi ani, s-a hotărât verificarea tuturor achiziţiilor publice şi a banilor cheltuiţi în aceste instituţii", a spus vicepreşedintele PNL.
   
Fenechiu a mai spus că încă nu s-au finalizat aceste rapoarte din ministerele conduse de PNL.
   
"Abia au început aceste controale, avem nişte termene foarte scurte în acordul cu FMI şi celelalte instituţii europene", a menţionat Relu Fenechiu, precizând că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a venit cu propunerea de nimire cât mai rapidă la societăţile care urmează în viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat a fi privatizate, de manageri profesionişti "într-o primă fază".
   
Vicepreşedintele PNL a mai spus că acesta este primul pas spre trecerea la managementul privat.
   
"Este important că trebuie să schimbăm conducerile politice ale acestor instituţii", a mai spus Fenechiu.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close