Vestea dură primită de Victor Ponta cu câteva ore înainte de moțiunea de cenzură. E oficial!

de M.Z.    |    20 Iun 2017   •   18:07
Vestea dură primită de Victor Ponta cu câteva ore înainte de moțiunea de cenzură. E oficial! Galerie foto (2) Foto: Agerpres

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, Mihai Fifor, a anunţat că în şedinţa forului de marţi s-a propus audierea fostului premier Victor Ponta. 

”Da, s-a propus şi audierea domnului Ponta”, le-a declarat Fifor jurnaliştilor după şedinţa comisiei. 

Marţi a fost audiat Cozmin Guşă, însă Mihai Fifor a precizat că membrii comisiei trebuie să găsească o soluţie în cazul celor care nu s-au prezentat - Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi Cătălin Cherecheş. 

"Până la urmă, nu cred că este la latitudinea celor pe care îi invităm să stabilească dacă vin sau nu vin la comisie, dacă sunt importanţi sau nu pentru lucrările comisiei. Cred că acesta este un lucru pe care îl stabileşte comisia, pentru că de aceea este o comisie parlamentară de anchetă", a subliniat Fifor. 

Potrivit acestuia, lunea viitoare va fi audiat Răzvan Rusu, fost ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidenţiale din anul 2009, apoi membrii comisiei vor lua o decizie cu privire la Kovesi, Coldea şi Cherecheş. 

"Împreună cu ceilalţi colegi prezenţi astăzi, pentru că nu au fost toţi colegii la şedinţă, s-a decis ca în şedinţa de luni să facem o discuţie specială pentru a decide cum procedăm cu cele trei scrisori. Am hotărât lucrul acesta şi pentru faptul că la această şedinţă trebuie să fie toţi membrii participanţi, nu dorim să avem după aceea niciun fel de obiecţiuni din partea vreunui partid care şi-a delegat participanţii în această comisie. Luni, începând cu ora 10,00, vom avea audierea domnului ambasador Rusu. Domnia sa a fost la post la Roma în perioada alegerilor din 2009 iar imediat după ce terminăm această audiere dedicăm şedinţa analizei pe paşii pe care urmează să îi facem în legătură cu cele trei scrisori pe care le avem", a afirmat social-democratul. 

El a adăugat că tot luni se va face o analiză a tuturor audierilor, apoi se va stabili şi calendarul pentru vară, dar cu prioritate paşii pe care îi va face comisia în legătură cu cele trei scrisori trimise forului de Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi Cătălin Cherecheş. 

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluiri despre întâlnirea şefilor serviiciilor secrete în locuinţa lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close