Antena 3 CNN Politică Filiala PDL Ilfov, momită cu funcţii de secretari de stat în schimbul acceptării prefectului lui Oprea

Filiala PDL Ilfov, momită cu funcţii de secretari de stat în schimbul acceptării prefectului lui Oprea

Filiala PDL Ilfov, momită cu funcţii de secretari de stat în schimbul acceptării prefectului lui Oprea
Sursa foto: Adriean Videanu
11 Ian 2010   •   12:28

PDL va încerca să potolească spiritele, încinse la nivelul filialei Ilfov de numirea unui om de încredere al ministrului Gabriel Oprea în funcţia de prefect, prin oferirea altor funcţii, precum cele de secretari de stat drept compensaţie pentru această pierdere. Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, că organizaţiilor performante în alegeri li se dă posibilitatea de a compensa anumite pierderi cu alte funcţii, de secretari de stat, detaliile urmând a fi discutate astăzi, la nivelul BPN-ului partidului.
Adriean Videanu a precizat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Organizaţiei PDL Ilfov, aceştia au înţeles care este situaţia legată de numirea prefectului susţinut de Gabriel Oprea şi se caută soluţii pentru a se rezolva acest conflict.
"Este o situaţie, au înţeles care este şi găsim soluţii împreună. După cum ştiţi, organizaţiile care au performat în alegeri, acesta este criteriul stabilit de BPN, li se dă posibilitatea de a compensa anumite pierderi cu alte funcţii, eu ştiu, de secretari de stat", a spus Videanu. El a precizat că încă nu s-a convenit asupra acestui aspect, fiind vorba despre o discuţie de principiu.
La rândul său, Vasile Blaga, secretar general al PDL, a declarat că "la Ilfov este pace".
"Rezolvarea a fost găsită, am avut o discuţie sâmbătă cu colegii de la Ilfov şi este în regulă", a adăugat el.
Preşedintele Organizaţiei PDL Ilfov, Cristache Rădulescu, a afirmat la rândul său că membrii filialei au avut mai multe întâlniri cu conducerea partidului, în care şi-au exprimat nemulţumirile legate de numirea prefectului în judeţ.
"Preşedintele a explicat şi primarilor şi întregii organizaţii despre situaţia creată, care nu a fost o situaţie deloc plăcută, mai ales pentru noi. S-a făcut un sacrificiu pentru a avea majoritatea în Parlament pentru buget şi cei sacrificaţi am fost noi. Vom mai discuta acum în şedinţa BPN. Aşteptăm răspunsul la problema pe care o avem", a arătat Rădulescu.
El a explicat că numirea prefectului este deja un fapt, iar problema nu este dacă organizaţia acceptă prefectul sau nu, ci că sunt una dintre organizaţiile câştigătoare la alegeri.
Despre demisiile anunţate de membrii organizaţiei în cazul în care nu li se rezolvă problema, Rădulescu a spus: "În funcţie de decizia din BPN, o să vă comunicăm decizia noastră în continuare".
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close