Antena 3 CNN Politică "Toate elementele legate de finanțarea măsurilor din Legea pensiilor au fost clarificate". Anunțul lui Nicolae Ciucă, după ședința coaliției

"Toate elementele legate de finanțarea măsurilor din Legea pensiilor au fost clarificate". Anunțul lui Nicolae Ciucă, după ședința coaliției

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat, luni seară, că "toate elementele legate de finanțarea măsurilor din noua lege a pensiilor au fost clarificate". Declarația a fost făcută la finalul ședinței coaliției de guvernare.

"Toate elementele legate de finanțarea măsurilor din Legea pensiilor au fost clarificate". Anunțul lui Nicolae Ciucă, după ședința coaliției
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciuca
de Mia Lungu    |    13 Noi 2023   •   19:07

"Au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanțării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor", a transmis Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Ciucă a mai anunțat care vor fi prioritățile care vor fi utilizate pentru realizarea bugetului de anul viitor.

"În cadrul discuțiilor, am susținut ca prioritatea în dezbaterile legate de finanțarea ministerelor să o aibă portofoliile Sănătății și al Educației și cu acestea vom începe discuțiile în zilele următoare.

Echipa liberală prezentă la ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor, întâietate având banii care vor fi alocați celor trei mari linii de finanțare: Programul Național ”Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate prin Compania Național de Investiții (CNI)", a mai comunicat președintele PNL.

De asemenea, liderul liberal a stabilit împreună cu partenerii de guvernare unele modificări organizatorice și realizarea unei legi pentru combaterea evaziunii fiscale.

"Am analizat, de asemenea, reorganizarea internă a ministerelor, primele două vizate fiind cel al Agriculturii și cel al Mediului. Se urmărește flexibilizarea proceselor de decizie, pentru ca structurile instituționale să devină mai eficiente, cheltuind mai puțini bani publici.

În același registru, am discutat despre îmbunătățirea colectării. Astfel, împreună cu premierul Marcel Ciolacu vom semna și depune în Parlament un proiect de lege privind combaterea evaziunii fiscale", a precizat Nicolae Ciucă.

 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close