Antena 3 CNN Politică Finanţele cer Senatului reducerea bugetului cu peste o pătrime

Finanţele cer Senatului reducerea bugetului cu peste o pătrime

Finanţele cer Senatului reducerea bugetului cu peste o pătrime
Sursa foto: Senat
28 Ian 2009   •   15:53

Senatul îşi va reface bugetul pentru anul 2009, chiar dacă l-a votat deja anul trecut. Conducerea acesteio camere legislative a decis miercuri să dea curas unei solicitări venite din partea inisterului Finanţelor de reducere a cheltuielilor cu peste 22 de procente.
"Bugetul Senatului va fi mai mic decât cel din 2008, bugetul aprobat prin lege. Aşteptăm să vedem cifrele finale dezbătute la Ministerul de Finanţe, urmând ca să introducem în Biroul Permanent proiectul fundamentat de noi, care urmează de asemenea să fie supus plenului Senatului", a declarat secretarul General al Senatului, Dan Vasiliu.
Spre deosebire de Camera Deputaţilor, Senatul şi-a votat bugetul în noiembrie anul trecut, fiind deja publicat în Monitorul Oficial. Faţă de acel buget, MF cere o reducere de peste 22%.
Conducerea acestei instituţii hotărâse deja aplicarea unei serii de măsuri de reducere a cheltuielilor şi investiţiilor pe anul în curs: cheltuielile la bunuri şi servicii au fost diminuate cu 15%, iar achiziţiile de maşini, mobilier, aparatură, birotică au fost înjumătăţite.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Senat buget reducere Ministerul Finantelor
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close