Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea depune jurământul de învestitură. Ce planuri are noul Primar General

Gabriela Firea depune jurământul de învestitură. Ce planuri are noul Primar General

Gabriela Firea depune jurământul de învestitură. Ce planuri are noul Primar General
23 Iun 2016   •   18:15

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, depune jurământul de învestitură joi. Firea a explicat, într-o intervenție în emisiunea 100 de minute, care sunt prioritățile ei în primele zile de mandat și a promis că are de gând să se țină de cuvânt și să transforme toate promisiunile în realitate.

"Sunt emoții. Sunt emoțiile responsabilității viitoare. Îmi voi lua foarte în serios atribuțiile de Primar General al Capitalei și mă voi lupta pentru fiecare proiect. Tot ce am promis în timpul campaniei se va adeveri, se va pune în practică. Am fost pe mai multe șantiere din Capitală, deschise și de 10 ani de zile și încă se află la un nivel mic de realizare. Am de gând să schimb acest lucru, să merg în vizite de lucru și să accelerez acest proces."

"Sunt mai multe urgențe. Voi avea o primă întâlnire cu toți responsabilii cu siguranța cetățeanului. Și aici mă refer la cei care e ocupă de controale în pieți, în ștrandurile din Capitală. De asemenea, toaletarea în parcuri este esențială. Dacă bani pentru apă caldă nu sunt, dacă bani pentru aer condiționat în RATB, bani pentru toaletare nu sunt, atunci unde s-au dus banii pentru Capitală? Cred că în primele zile de mandat este necesar să comand un audit de resurse umane și unul financiar, ca să văd de la ce pornesc în acest mandat."

De asemenea, Gabriela Firea a explicat ce măsuri are în plan pentru fluidiziarea traficului în Capitală.

"Sunt câteva măsuri pe care le-am anunțat. Nu știu de ce am eu această ambiție să îi conving pe toți să voteze aceste măsuri și succesul meu va fi și succesul lor. Bucureștenii au nevoie de sprijinul nostru al tuturor, nu doar al Primarului General. Sunt măsuri care se pot lua și care pot fluidiza traficul și eu îmi pun întrebarea de ce nu s-au luat până acum. Aceste soluții sunt aplicabile și la noi, pentru că au fost testate deja în statele membre UE, dar de un an de zile, trebuie să recunoaștem, Capitala a fost abandonată. Sunt măsuri care se pot lua acum, altele care au nevoie de investiții mai mari, dar avem nevoie să începem de undeva."

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close