Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: Îmi pare foarte rău de Marian Oprişan. Decizia s-a luat spre binele imaginii partidului

Gabriela Firea: Îmi pare foarte rău de Marian Oprişan. Decizia s-a luat spre binele imaginii partidului

Gabriela Firea, locul 1 pe lista PSD pentru Senat în Capitală, a comentat, miercuri, situaţia tensionată din partid, după ce fostul lider al organizaţiei Vrancea, Marian Oprişan, a fost oprit să candideze pentru un mandat de parlamentar.

Gabriela Firea: Îmi pare foarte rău de Marian Oprişan. Decizia s-a luat spre binele imaginii partidului
de Adrian Iclozan    |    21 Oct 2020   •   17:40

"Îmi pare foarte rău de domnul Oprişan, de situaţia în care se află, dar trebuie să înţeleagă că deciziile care se iau la nivelul conducerii partidului sunt luate din dorinţa de a schimba în bine imaginea partidului, pentru că oamenii îşi pun speranţe în noi, iar când ni se dau semnale de către cetăţeni, de la nivelul societăţii civile, trebuie să ţinem cont de ele (...) Sunt convinsă că în plan uman domnii Ciolacu, Dâncu, Stănescu, Grindeanu nu au absolut nimic împotriva d-lui Oprişan şi, dacă se va putea, se va menţine o relaţie de colegialitte, de amiciţie, dar în plan politic decizia a fost luată, lucrurile rămân cum s-au stabilit. Nu e normal să le contestăm de pe margine. Dacă avem ceva de spus o putem face în cadrul forurilor de conducerii partidului", a declarat Firea, la sediul Biroului Electoral Central, cu ocazia prezentării listelor de candidaţi pentru Parlament în circumscripţia Bucureşti.

PSD îşi propune, la Bucureşti, să obţină 4-5 mandate de senatori şi 10-11 mandate de deputat, în scădere faţă de numărul de mandate obţinute în 2016 - 5 mandate în Senat şi 14 în Camera Deputaţilor.

În ceea ce priveşte PSD Vrancea, decizia invalidării candidaturilor pentru Parlament a fost luată de conducerea centrală a PSD, după ce Marian Oprişan, fost lider al organizaţiei judeţene şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean, s-a trecut singur pe lista pentru Senat.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, care a preluat interimatul conducerii PSD Vrancea, a declarat că, în opinia sa, nu este oportună candidatura domnului Oprişan pentru Senat.

×
Subiecte în articol: Oprișan
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close