Antena 3 CNN Politică Firea, despre pericolul de la metrou: "Ce măsuri luați, domnule ministru, pentru protejarea călătorilor în cazul unui incendiu?"

Firea, despre pericolul de la metrou: "Ce măsuri luați, domnule ministru, pentru protejarea călătorilor în cazul unui incendiu?"

Gabriela Firea, senator PSD, reacţionează după ce ISU a anunţat că peste jumătate din staţiile de metrou nu au autorizație de securitate în caz de incendiu şi îl întreabă pe ministrul Transporturilor ce măsuri ia pentru siguranţa populaţiei.

Firea, despre pericolul de la metrou: "Ce măsuri luați, domnule ministru, pentru protejarea călătorilor în cazul unui incendiu?"
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mai 2021   •   12:40

De asemenea, Firea, fostul primar al Capitalei, îl întreabă pe Cătălin Drulă dacă deschiderea stațiilor de metrou de pe magistrala V a respectat toate prevederile legale existente, în condițiile în care stațiile noi nu au autorizația de securitate la incendiu.

Firea, lui Drulă: Spuneţi dacă deschiderea stațiilor de metrou pe magistrala V-a respectat prevederile legale

"Pericol pentru cetățeni! Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că 32 de stații de metrou din cele 61 funcționale din București NU au autorizație de securitate în caz de incendiu. 

În această situație se află inclusiv stațiile de metrou date în exploatare anul trecut pe magistrala V.

Domnule ministru al Transporturilor, vă solicit să ne comunicați: 

- dacă deschiderea stațiilor de metrou pe magistrala V a respectat toate prevederile legale existente, în condițiile în care stațiile noi nu au autorizația de securitate la incendiu;

Firea: Ce măsuri luați, domnule ministru, pentru a asigura protejarea călătorilor în cazul unui incendiu?

- ce măsuri luați pentru a asigura protejarea călătorilor în cazul producerii unor incendii;

- ce măsuri veți lua pentru a vă asigura ca toate stațiile de metrou din București au autorizație de securitate la incendiu", a scris Gabriela Firea, miercuri, pe pagina de Facebook.

Călători în pericol, după ce peste jumătate din staţiile de metrou nu au autorizaţia de securitate în caz de incendiu

Peste jumătate dintre staţiile de metrou din Capitală sunt un pericol uriaş pentru călători, în caz de incendiu. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) avertizează că 32 de staţii din 61 nu au autorizaţia de securitate în caz de incendiu

Mai mult, nici stațiile de metrou date în exploatare în toamnă pe magistrala V, cea nouă, nu au autorizaţie în caz de incendiu. 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea metrou Metrorex incendiu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close