Antena 3 CNN Politică Firea: Miniştrii Alexe şi Popescu vor avea plângeri penale. Poluarea a venit de la CET Grozăveşti, unde s-a ars păcură

Firea: Miniştrii Alexe şi Popescu vor avea plângeri penale. Poluarea a venit de la CET Grozăveşti, unde s-a ars păcură

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat duminică, la Antena 3, că va face plângeri penale pe numele ministrului Mediului, Costel Alexe, şi pe cel al ministrului Economiei, Virgil Popescu, în urma scandalului cu poluarea din Bucureşti, de săptămâna trecută.

Firea: Miniştrii Alexe şi Popescu vor avea plângeri penale. Poluarea a venit de la CET Grozăveşti, unde s-a ars păcură
de M.Z.    |    08 Mar 2020   •   20:38

"Săptămâna viitoare, depunem plângere penală pe numele ministrului Economiei şi pe cel al Mediului. Aş vrea ca organele de anchetă să vadă dacă a fost un incident întâmplător (...).

Poluarea a venit de la CET Grozăveşti. La CET Grozăveşti s-a ars păcură. Păcura generează poluare cu dioxid de sulf şi de azot, iar acesta este un atentat la viaţa cetăţenilor", a afirmat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

„În primă fază, Ministerul Economiei a ieșit prin reprezentanți și Elcen și a spus că nu au ars păcură, au ars doar gaze. Ministrul Economiei, în cadrul Comisiei parlamentare, a fost nevoit să recunoască faptul că a ars și păcură, dar a spus că, pe medie, folosind acest truc, media, că nu a fost foarte mult. (...) Începând cu 27 februarie, a fost introdusă păcura în cazanul nr. 2 de la Grozăvești. Ulterior, până pe 3 martie, au funcționat cu cazanul nr. 1 pe gaze și cu nr. 2 pe regim mixt, adică și păcură. Consumul total a fost de 260 de tone. 

Avem așa: pe 27.02 -, 32,5 tone, pe 28.02 - 48 de tone, pe 29.02. – 40 de tone de păcură, pe 1 martie, când a fost incidentul – 40 de tone (...) și a doua zi, după poluare și toate semnalele cetățenilor și ONG-urilor nu s-au liniștit și în data de 2 martie au ars 61 de tone, mai mult decât cu o zi înainte, o inconștiență crasă. Dacă domnul ministru al Economiei mai rămâne ministru este o pată pe întregul Guvern. Dacă domnul ministru al Mediului mai rămâne ministru după faptul că îi minte pe cetățeni este o pată pe obrazul întregului Guvern. Și pe data de 3 martie mai puțin, 21 de tone. Total – 260,4 tone”, susţine Firea.

În urmă cu o săptămână, în noaptea de duminică, în București, s-a înregistrat o poluare-record.

Toate stațiile pe care le deține Ministerul Mediului au înregistrat atunci depășiri ale nivelului maxim admis de poluare.

Firea: Miniştrii Alexe şi Popescu vor avea plângeri penale. Poluarea a venit de la CET Grozăveşti, unde s-a ars păcură

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close