Antena 3 CNN Politică Firma lui Vlădescu a primit contracte de stat de 500.000 euro. Ministrul: Nu am făcut nimic ilegal (VIDEO)

Firma lui Vlădescu a primit contracte de stat de 500.000 euro. Ministrul: Nu am făcut nimic ilegal (VIDEO)

Firma lui Vlădescu a primit contracte de stat de 500.000 euro. Ministrul: Nu am făcut nimic ilegal (VIDEO)
Sursa foto: Sebastian Vlãdescu
21 Apr 2010   •   16:51

Grupul de Investigaţii Politice îl acuză pe ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu că, în mandatul anterior de ministru, o firmă la care acesta e acţionar a primit 7 contracte din bani publici în valoare de 500.000 de euro. Ministrul se apără şi susţine că nu a făcut nimic ilegal sau imoral.



GIP, condus de Mugur Ciuvică, precizează că, în urma viiturilor din 2005 şi 2006, guvernarea PNL-PD a alocat sume importante de bani pentru lucrări de prevenire a inundaţiilor. Unul dintre cei care "a profitat de aceste fonduri" a fost chiar ministrul de Finanţe de la acea vreme, Sebastian Vlădescu.
Conform sursei citate, acesta a obţinut, în decembrie 2006, printr-o societate comercială la care deţine 47% din părţile sociale, Boss Construcţii şi Consultanţă SRL, contracte în valoare totală de 1.586.301 de lei fără TVA.
Grupul de Investigaţii Politice face referire la 7 contracte de "furnizare de echipamente de intervenţie la viituri" obţinute de la Administraţia Naţională "Apele Romane" (ANAR). La momentul atribuirii contractelor, Sebastian Vlădescu era ministrul al Finanţelor, ANAR era în subordinea ministrului Mediului de atunci, Sulfina Barbu, iar societatea Boss Construcţii şi Consultanţă SRL era "o firmă de apartament cu 5 angajaţi", se mai arată în comunicat.
GIP susţine că ANAR a cumpărat de la Boss Construcţii şi Consultanţă SRL palplanşe metalice şi baraje mobile de aluminiu. Firma a primit, potrivit sursei citate, un contract în valoare de 156.269,73 de lei din partea Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral; două contracte în valoare de 59.316,40 de lei şi, respectiv, de 337.425 de lei din partea Direcţiei Apelor Buzău Ialomiţa; două contracte de 592.960 de lei şi, respectiv, de 72.661,45 lei din partea Direcţiei Apelor Banat; un contract în valoare de 184.128 de lei din partea Direcţiei Apelor Mureş şi un contract în valoare de 183.542,70 de lei din partea Direcţiei Apelor Jiu.
Potrivit Monitorului Oficial, Boss Construcţii şi Consultanţă SRL nu primise niciun contract din bani publici înainte ca Sebastian Vlădescu să fie ministru şi nici nu a mai primit vreunul după ce acesta şi-a încheiat mandatul, se mai arată în comunicat.
"Nu văd care e acuzaţia. Am fost şi voi fi întreprinzător privat. Trec din când în când prin administraţie. În ceea ce priveşte activitatea mea de antreprenor, nu am făcut ceva imoral sau legal", a declarat Vlădescu, citat de Mediafax.


Informat că deşi contractele i-au fost atribuite în decembrie, acestea au fost publicate în Monitorul Oficial în ianuarie şi februarie, Vlădescu a comentat: "În cazul acesta este o ilegalitate şi ei o să sesizeze parchetul".



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vladescu contracte firma stat
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close