Antena 3 Politică Fisuri în Opoziţie. Antonescu: ?Geoană şi-a luat un obicei de a vorbi în numele majorităţii fără nicio calitate?

Fisuri în Opoziţie. Antonescu: ?Geoană şi-a luat un obicei de a vorbi în numele majorităţii fără nicio calitate?

03 Noi 2009   •   18:50
Fisuri în Opoziţie. Antonescu: ?Geoană şi-a luat un obicei de a vorbi în numele majorităţii fără nicio calitate?
Sursa foto: Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a ţinut marţi să-l pună la punct pe omologul său social-democrat Mircea Geoană după anunţul acestuia privind o posibilă întâlnire a liderilor coaliţiei în vederea stabilirii unei formule juridice pentru buget. Nervos că liderul PSD dă semne că ar accepta să lucreze pe un proiect de buget elaborat de Guvernul demis Boc II şi nu pe unul întocmit de un partid politic precum PNL, Antonescvu i-a reproşat contracandidatului său la prezidenţiale că "şi-a luat un obicei" de a vorbi în numele majorităţii.
"Dar de unde ştia domnul Mircea Geoană că se întâlneşte noua majoritate? Mircea Geoană şi-a luat un obicei de a vorbi în numele majorităţii fără nicio calitate. Majoritatea sau liderii majorităţii se întâlnesc atunci când convin acest lucru, nu am avut în sensul acesta noi liberalii nicio discuţie şi niciun angajament cu domnul Geoană ceea ce nu înseamnă că nu suntem dispuşi să discutăm cu toată lumea pentru a găsi soluţie practică", a afirmat liderul PNL.
Antonescu a subliniat că pentru abilitarea Guvernului nu se pot găsi prea multe soluţii juridice dat fiind chestiunea constituţională ridicată de atribuţiile limitate pe care le are un guvern demis în problema întocmirii unui proiect de buget de stat pe anul viitor.
"Pentru a abilita Guvernul juridic nu ştiu dacă există soluţie, dacă nu cumva aici este o chestiune constituţională. Cred însă că ideea anunţată deja de PNL de a promova bugetul prin iniţiativă din Parlament poate fi examinată şi noi suntem gata să o discutăm şi să o punem în practică", a mai spus Antonescu
Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian a explicat că liberalii ar dori ca bugetul să fie adoptat de un Guvern legitim.
"Deşi putem investiga formulele juridice de a găsi o soluţie atipică noi credem totuşi că bugetul trebuie să intre pe poarta cea mare în legislaţia românească şi trebuie să fie prezentat de Guvern şi Guvernul acesta trebuie să fie garantul aplicării sale şi să fie adoptat de către parlamentari, altminteri ar fi extrem de riscant ca noi să adoptăm un buget până în 10 decembrie, când învestim alt Guvern şi să-i punem în braţe un buget gata votat şi să-i spunem asta e programul tău de guvernare", a spus Vosganian.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că în această săptămână se va identifica formula legală prin care Guvernul demis să trimită proiectul de buget pe 2010 Parlamentului, el precizând că PSD sprijină aprobarea bugetului înainte de reuniunea boardului FMI, din 15 decembrie.
Antena3.ro

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close