Antena 3 CNN Politică Florian Bodog poate fi urmărit penal. Senatorii au votat pentru ridicarea imunității acestuia

Florian Bodog poate fi urmărit penal. Senatorii au votat pentru ridicarea imunității acestuia

Senatorii au avizat începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog.

Florian Bodog poate fi urmărit penal. Senatorii au votat pentru ridicarea imunității acestuia
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    21 Apr 2021   •   11:06

Senatul a acceptat solicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, care ar fi acționat ca o consilieră să-și ia salariul, deși nu s-a prezentat la serviciu.

Potrivit unor surse parlamentare, au fost 98 de voturi pentru începerea urmăririi penale și doar 24 împotrivă. 

”Ştiu că decizia este una politică, cred însă că Senatul şi românii au dreptul să ştie. Din anul 2019 până la finalul anului 2020 nu s-a administrat nicio probă. În data de 2 noiembrie 2020 s-a făcut un proces verbal de sesizare din oficiu, semnat de același procuror, prin care sunt acuzat că am semnat în fals trei acte în locul consilierei mele. Mai precis, contracte de muncă și o declarație. Fără să existe nicio probă, fără să existe nicio reclamație în acest sens. Este doar punctul de vedere al procurorului de caz. Din  noiembrie și până în momentul de față nu s-a mai întâmplat absolut nimic, nu s-a mai administrat nicio probă, nu s-a mai audiat niciun martor, mai mult decât atât, consiliera mea nu a fost chemată niciodată la nicio audiere”, a declarat Florian Bodog în fața colegilor. 

La rândul său, senatorul PSD Lucian Romașcanu a anunțat că și social-democrații votează în favoarea cererii DNA.

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a fost audiat luni, în Comisia juridică din Senat, ca urmare a solicitării DNA pentru încuviințarea începerii urmăririi penale în cazul său.

Procurorii DNA îl acuză pe Bodog de faptul că, atunci când a deținut poziția de ministru, ar fi acționat pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără a se fi prezentat la serviciu şi fără a fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog.

×
Subiecte în articol: Florian Bodog
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close