Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: „Am refuzat categoric compromisul de a fi votat de PSD, ALDE și Pro România. Acești oameni sunt toxici”

Florin Cîțu: „Am refuzat categoric compromisul de a fi votat de PSD, ALDE și Pro România. Acești oameni sunt toxici”

Florin Cîțu a spus, vineri, că și-a depus mandatul pentru că a vrut să arate că refuză categoric „compromisul de fi votat de PSD, ALDE și Pro România”, catalogând parlamentarii opoziției ca fiind „toxici”.

Florin Cîțu: „Am refuzat categoric compromisul de a fi votat de PSD, ALDE și Pro România. Acești oameni sunt toxici”
13 Mar 2020   •   10:46

„Pentru că am văzut de ieri până azi foarte multe opinii ale politicienilor care mă judecă. Decizia mea de ieri a fost una de a refuza categoric orice compromis cu PSD, ALDE și Pro România. Când am văzut că Guvernul pe care l-am propus trece doar cu voturile PSD și ALDE am refuzat categoric acest compromis. Se fac multe compromisiuni în politică, dar eu nu pot trece peste această linie. Gândul că m-ar fi votat Olguța Vasilescu, Ciolache, Iordache, Șerban Nicolae, Tăriceanu m-a făcut să iau această decizie. Eu mă lupt cu acești oameni de trei ani de zile. Când e vorba de PSD, ALDE, nu luăm prizonieri”, a spus Cîțu.

Cîțu a adăugat că nu ar fi acceptat niciodată să fie strigat, în Parlamentul României, de Olguța Vasilescu: „Votul meu te-a făcut premier!”.

Florin Cîțu a subliniat că România este guvernată în prezent și că mandatul său ar fi fost acela al unor alegeri anticipate.

”România a mai avut un premier onest care a fost susținut de PSD. Și astăzi plătește pentru acest lucru. (...) România este guvernată și România este stabilă. Văa duc aminte că în această perioadă am reușit performanța istorică de a mă împrumuta la dobânzi negative, când toată economia mondială sare în aer. Avem bufferul cel mai mare în acest moment. PSD s-a comportat iresponsabil în toată această perioadă. Le-am cerut să nu mai voteze legi iresponsabvile în Parlament, care aruncă în aer bugetul. Ieri au vogat o astfel de lege. Acești oameni sunt toxici. Mandatul meu a fost pentru a susține alegeri anticipate. Era un proiect pe care l-am acceptat împreună cu toți partenerii din opoziție”, a adăugat Cîțu.

Joi, Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului.

 

×
Subiecte în articol: vot
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close