Antena 3 Politică Florin Cîțu: „Am refuzat categoric compromisul de a fi votat de PSD, ALDE și Pro România. Acești oameni sunt toxici”

Florin Cîțu: „Am refuzat categoric compromisul de a fi votat de PSD, ALDE și Pro România. Acești oameni sunt toxici”

13 Mar 2020   •   10:46
Florin Cîțu: „Am refuzat categoric compromisul de a fi votat de PSD, ALDE și Pro România. Acești oameni sunt toxici”

Florin Cîțu a spus, vineri, că și-a depus mandatul pentru că a vrut să arate că refuză categoric „compromisul de fi votat de PSD, ALDE și Pro România”, catalogând parlamentarii opoziției ca fiind „toxici”.

„Pentru că am văzut de ieri până azi foarte multe opinii ale politicienilor care mă judecă. Decizia mea de ieri a fost una de a refuza categoric orice compromis cu PSD, ALDE și Pro România. Când am văzut că Guvernul pe care l-am propus trece doar cu voturile PSD și ALDE am refuzat categoric acest compromis. Se fac multe compromisiuni în politică, dar eu nu pot trece peste această linie. Gândul că m-ar fi votat Olguța Vasilescu, Ciolache, Iordache, Șerban Nicolae, Tăriceanu m-a făcut să iau această decizie. Eu mă lupt cu acești oameni de trei ani de zile. Când e vorba de PSD, ALDE, nu luăm prizonieri”, a spus Cîțu.

Cîțu a adăugat că nu ar fi acceptat niciodată să fie strigat, în Parlamentul României, de Olguța Vasilescu: „Votul meu te-a făcut premier!”.

Florin Cîțu a subliniat că România este guvernată în prezent și că mandatul său ar fi fost acela al unor alegeri anticipate.

”România a mai avut un premier onest care a fost susținut de PSD. Și astăzi plătește pentru acest lucru. (...) România este guvernată și România este stabilă. Văa duc aminte că în această perioadă am reușit performanța istorică de a mă împrumuta la dobânzi negative, când toată economia mondială sare în aer. Avem bufferul cel mai mare în acest moment. PSD s-a comportat iresponsabil în toată această perioadă. Le-am cerut să nu mai voteze legi iresponsabvile în Parlament, care aruncă în aer bugetul. Ieri au vogat o astfel de lege. Acești oameni sunt toxici. Mandatul meu a fost pentru a susține alegeri anticipate. Era un proiect pe care l-am acceptat împreună cu toți partenerii din opoziție”, a adăugat Cîțu.

Joi, Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
vot
Parteneri
x close