Florin Cîţu: Banca Mondială confirmă. România, în topul ţărilor alături de SUA, Germania sau Franţa

de Alin Tarnovschi    |    19 Ian 2021   •   15:40
Florin Cîţu: Banca Mondială confirmă. România, în topul ţărilor alături de SUA, Germania sau Franţa Hepta

Premierul Florin Cîţu a explicat, într-o postare pe Facebook, că România se clasează în topul ţărilor cu cele mai multe şi aplicate măsuri din lume în contextul pandemiei COVID-19, alături de ţări precum SUA, Germania sau Franţa.

"Banca Mondială CONFIRMA: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume.

Cele mai importante și de succes măsuri luate în România au fost: amânarea ratelor bancare, IMM Invest, suspendarea executărilor silite prin poprire, eliminarea dobânzilor și penalitățile de întârziere, prorogarea termenului pentru restructurarea obligațiilor bugetare, derogarea de la plata impozitului pe profit, amânarea la plata pentru serviciile de utilități pentru IMM-uri, prorogarea termenului de plată pentru impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport.

Banca Mondiala a analizat un număr de 154 de țări și un total de peste 3000 de măsuri financiare luate de către acestea în contextul pandemiei.

Analiza concluzionează că România, alături de țări precum SUA, Germania, Franța sau Australia, a avut cel mai ridicat nivel de activitate, ca număr și aplicabilitate, la nivelul măsurilor financiare adoptate ca răspuns la criza provocată de COVID-19", se arată în postarea lui Florin Cîţu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close