Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: "Vrem să eliminăm risipa banului public. E-facturarea este următorul proiect major"

Florin Cîțu: "Vrem să eliminăm risipa banului public. E-facturarea este următorul proiect major"

Florin Cîțu spune că există trei obiective în actualu Guvern: eliminarea risipei în cazul banilor publici, menținerea cheltuielilor sub control și o finanțare sustenabilă și deficit în scădere.

Florin Cîțu: "Vrem să eliminăm risipa banului public. E-facturarea este următorul proiect major"
Sursa foto: Facebook / Florin Cîțu
de Maria Zărnescu    |    20 Apr 2021   •   13:10

Premierul a anunțat că următorul proiect este e-facturarea, iar acesta și-ar dori să fie gata până la finalul anului în curs.

"România trebuie să facă rapid tranziția către o economie modernă, competitivă, digitalizată și să intre în terenul de joc să atragă investitori. Tot ceea ce facem prin actul de guvernare trebuie să aibă ca rezultat o economie puternică. Restul sunt populisme.

Acesta este mesajul pe care l-am transmis astăzi la videconferința ”Bursa în anul crizei sanitare și al incertitudinilor economice", a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Totodată, premierul a mai precizat că este importantă menținerea sănătoasă a companiilor, pentru că astfel se economia se dezvoltă.

"Este important să menținem companiile sănătoase pentru că astfel economia se dezvoltă și menținem piața de capital. Anul trecut am reușit să facem două lucruri esențiale: am injectat lichidități prin Programul Fidelis și am modificat legislația pentru a motiva companiile să se capitalizeze.

Vreau să revenim cât mai repede la o viață normală, printr-o campanie de vaccinare susținută. Mulțumesc mediului privat pentru implicare și sprijin", a adăugat premierul.

Cîțu susține că economia românească are un potențial imens, iar următorul proiect al său este e-facturarea.

"Economia românească are un potențial imens, pe care îl vom pune în valoare. Obiectivele noastre sunt să eliminăm risipa banului public, să menținem cheltuielile sub control, să avem o finanțare sustenabilă și deficit în scădere, fără să creștem taxele și impozitele. După conectarea caselor de marcat electronic fiscale, e-facturarea este următorul proiect major, iar ambiția mea este să îl avem finalizat anul acesta", a precizat pirmul-ministru pe Facebook.

România trebuie să facă rapid tranziția către o economie modernă, competitivă, digitalizată și să intre în terenul de...

Publicată de Florin Cîţu pe Marţi, 20 aprilie 2021

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu economie proiect
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close