Antena 3 Politică Florin Cîţu: ”Campania de vaccinare continuă până când nu mai avem niciun caz de infectare”

Florin Cîţu: ”Campania de vaccinare continuă până când nu mai avem niciun caz de infectare”

de Adelina Miron    |    11 Iun 2021   •   17:31
Florin Cîţu: ”Campania de vaccinare continuă până când nu mai avem niciun caz de infectare”
Sursa foto: Hepta

Premierul Florin Cîţu spune că pandemia nu a trecut şi trebuie intensificate eforturile pentru vaccinare. Campania de imunizare împotriva Covid-19 va continua până când nu va mai exista niciun caz de infectare, a mai precizat prim-ministrul.

”Sunt aici pentru a susţine în continuare campania de vaccinare. Să nu uităm că suntem încă în pandemie astăzi sunteţi pe locul 10, un loc onorabil, dar trebuie făcut mult mai mult. Trebuie să facem mai mult, pentru că pandema nu a trecut. Avem cifre bune, am luat-o în faţa pandemiei, dar trebuie să nu ne culcăm pe o ureche pentru că această campanie de vaccinare continuă până când ne asigurăm că nu mai avem niciun caz de infectare. Atunci putem spune că a trecut pandemia”, a declarat, vineri, la Zalău, Florin Cîţu.

Alexandru Rafila avertizează asupra posibilității unui nou val de cazuri COVID-19 în toamnă

Alexandru Rafila consideră că România este posibil să înregistreze, în toamnă, mai multe cazuri de coronavirus și de decese, în special dacă tulpina indiană va deveni dominantă, și că numărul persoanelor care se vor vaccina pe parcursul verii va fi unul scăzut.

”E greu să faci o analiză dacă nu ai la dispoziție suficiente date și ar trebui să vedem și un studiu de seroprevalență să știm care e imunitatea generată în populație, adică persoane care au trecut prin boală plus vaccinați. Atunci am putea să facem o apreciere mai aproape de adevăr.

Opinia mea este că în această vară nu va exista o mare apetență pentru vaccinare, decât dacă se întâmplă ceva extraordinar și va începe o campanie care să ajungă la inima oamenilor din rural, dacă există tendința de a colabora cu autoritățile locale, dar nu cred că se va întâmpla așa ceva, mai ales că oamenii se gândesc mai mult la concedii decât la o campanie de vaccinare.

Există la nivelul Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării o astfel de estimare care spune că până la 31 decembrie se vor vaccina circa 8 milioane de persoane. Deci, probabil că o creștere a interesului pentru vaccinare va fi în lunile septembrie și octombrie, dacă în acea perioadă se va înregistra un număr mai mare de cazuri, un așa zis val al patrulea, sigur, nu de o amplitudine și cu consecințe ca la ultimul, dar, părerea mea este că în toamnă, mai ales dacă tulpina indiană va deveni dominantă în România și la noi vom înregistra un număr semnificativ mai mare de cazuri și, din nefericire, și de decese. 

Acum avem 150-200 de cazuri pe zi, foarte puține, ceea ce arată că transmiterea comunitară nu mai există. Pot apărea în cursul verii focare, iar dacă DSP-urile își vor face treaba rapid ele nu se vor extinde.”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul emisiunii  ”Punctul de Întâlnire”.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu vaccinare infectare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close