Antena 3 CNN Politică Florin Cîţu: "Nimeni nu îl împiedică pe Ciucă să facă evaluarea la Guvern"

Florin Cîţu: "Nimeni nu îl împiedică pe Ciucă să facă evaluarea la Guvern"

Florin Cîțu, președintele Partidului Național Liberal, a făcut noi declarații despre evaluarea miniștrilor. Fostul premier spune că "în Partidul Naţional Liberal nu există nimeni care să se ţină de funcţie".

Florin Cîţu: "Nimeni nu îl împiedică pe Ciucă să facă evaluarea la Guvern"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2022   •   11:59

"Conducerea Partidului Naţional Liberal este responsabilă pentru modul în care PNL se prezintă la guvernare, pentru modul în care guvernează România. Noi suntem în faţa celor care ne-au ales la congres, dar suntem  responsabili și pentru rezultatele la următoarele alegeri. Este datoria noastră de a folosi întotdeauna cei mai buni oameni în prima linie. Şi ca să ştii care sunt cei mai buni oameni trebuie să îi evaluezi.

Eu nu ştiu de unde a apărut asta cu remanierea. Noi evaluăm membri noştri şi dacă nu sunt buni, le spunem că nu sunt buni. Până la urmă vom discuta, vom spune că fac rău partidului (...) În Partidul Naţional Liberal nu există nimeni care să se ţină de funcţie. Şi nu o spun eu. Oamenii care sunt în PNL sunt oameni care sunt în politică pentru cetăţeni şi pentru Partidul Naţional Liberal. Dacă unul dintre ei vede că poziţia sa afectează imaginea partidului sau îi afectează pe români sunt sigur că se va da la o parte şi va lăsa pe altul mai bun", a precizat preşedintele PNL.

Precizările lui Florin Cîţu despre remaniere 

"Nu am spus niciodată că voi face remaniere. Am spus că fac evaluări şi vedem cum stau oamenii noştri. Trebuie să îi îmbunătăţim (...) Vreau mai multă implicare din partea miniştrilor, a premierului  Remanierea e atributul constituțional al premierului. Toată lumea e evaluată. De ce să ne fie frică de evaluări?”, a declarat Florin Cîțu.

Reacţia lui Florin Cîţu după declaraţia făcută de premierul Nicolae Ciucă

De asemenea, fostul premier a fost întrebat și despre tensiunile pe care le-ar avea cu premierul Nicolae Ciucă și posibilitatea ca în PNL să înceapă un război.

"Este cea mai bizară interpretare pe care am auzit-o. Cum să înceapă un război în partid prin faptul că noi ne evaluăm oamenii și vrem să îi avem pe cei mai buni în funcții. Nu a fost astfel de discuție.

Nu sunt tensiuni! De ce să fie tensiuni? Noi, conducerea PNL, noi toți, suntem evaluați de membri PNL. Dacă noi ducem partidul într-o direcție greșită, noi vom fi evaluați greșit. Este datoria noastră să venim înainte și să arătăm unde este o problemă și să o corectăm. Nu sunt tensiuni, este interpretarea dumneavoastră și nu există vreo ruptură (n.r. între Florin Cîțu și Nicolae Ciucă). Are susținerea Partidului Național Liberal și toate măsurile le-am susținut", a spus Florin Cîțu.

Florin Cîţu vrea comasarea alegerilor locale și parlamentare din 2024

"Vom avea calea legală, dacă există voință politică. Vom avea calea legală, dacă există voință politică. Eu așa doresc. Deciziile CCR sunt interpretate. Vom avea calea legală, dacă există voință politică, ca în 2024, să avem alegeri alegeri parlamentare (și locale comasate - n.r.)”, spune Florin Cîțu.

El crede că, astfel, ar fi mai puține costuri. "În 2024 sunt patru tipuri de alegeri, toate costisitoare. Și atunci, vă dați seama, dacă reușim să comasăm, (înseamnă - n.r.) mai puține costuri", conchide liderul PNL.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu evaluare ministri guvern
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close