Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: "Dacian Cioloș are acum posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR"

Florin Cîțu: "Dacian Cioloș are acum posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR"

Florin Cîţu, președintele PNL, a declarat că a luat act de desemnarea făcută de Klaus Iohannis şi a subliniat că formațiunea sa va discuta cu Dacian Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR

Florin Cîțu: "Dacian Cioloș are acum posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR"
de Claudia Popovici    |    11 Oct 2021   •   19:34

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloș în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, anunță Președinția.

În replică, Florin Cîţu, preşedintele PNL a precizat că acum Dacian Cioloş are "posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR)".

"Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil”, transmite Florin Cîțu pe pagina sa de socializare.

Cîțu afirmă că PNL va discuta cu Dacian Cioloș, „după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR”.

Potrivit lui Florin Cîțu, marți PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN.

Klaus Iohannis a anunțat, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a spus Klaus Iohannis, după consultările de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Hidroelectrica face angajări şi oferă salarii de 10.000 de lei
x close