Antena 3 Politică Florin Cîțu, despre concluziile FMI: "Estimări WOW pentru România în 2021"

Florin Cîțu, despre concluziile FMI: "Estimări WOW pentru România în 2021"

de Mia Lungu    |    28 Mai 2021   •   19:45
Florin Cîțu, despre concluziile FMI: "Estimări WOW pentru România în 2021" Hepta

Premierul Florin Cîțu susține că estimările experților Fondului Monetar Internațional confirmă că România are cea mai mare creștere economică din UE.

„FMI, estimări WOW pentru România în 2021! (...) FMI estimează o creștere economică în 2021 de 7% (cu 3 pp peste estimările inițiale) și un deficit bugetar de 6.8% (vs.7.2% estimare inițială)”, a scris, pe Facebook, Florin Cîțu.

Acesta spune că FMI confirmă faptul că România are cea mai mare creștere economică din UE.

„Am estimat că măsurile pe care le luăm în această guvernare vor duce la cea mai bună perioadă pentru economia României din ultima sută de ani. Așa o să fie. Cea mai bună perioadă pentru români abia începe. Mă voi asigura că urmează cel puțin 8 ani de guvernare pe principii liberale. Iar de rezultatele acestei guvernări vor beneficia toți românii”, a mai scris premierul pe rețeaua de socializare.

Deși pandemia COVID-19 a reprezentat un șoc sever pentru populația României, economia a înregistrat o recesiune relativ redusă în 2020, comparativ cu alte țări din UE, ajutată fiind de politicile macroeconomice de sprijin. În anul 2021 asistăm la o puternică redresare economică, anunță FMI.

Instituția financiară estimează, în comunicatul emis la sfârșitul misiunii experților FMI, o creștere economică de 7% în acest an.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close