Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, despre propunerea lui Emil Boc de desființare a județelor: „Mi se pare o idee interesantă”

Florin Cîțu, despre propunerea lui Emil Boc de desființare a județelor: „Mi se pare o idee interesantă”

Premierul Florin Cîțu a declarat că ideea lui Emil Boc de comasare a județelor în regiuni este una interesantă, care arată progres.

Florin Cîțu, despre propunerea lui Emil Boc de desființare a județelor: „Mi se pare o idee interesantă”
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Ştefan    |    03 Iun 2021   •   22:09

„Sunt mai mulţi lideri în PNL care împărtăşesc această opinie. Încă nu a fost ridicată la nivel de coaliţie, dar mie mi se pare o idee interesantă. Arată progres”, a declarat premierul Florin Cîțu, într-o conferință de presă.

Acesta a ținut să precizeze că este doar o opinie personală, deoarece propunerea nu s-a discutat încă între liderii politicii ai coaliției.

Emil Boc vrea regionalizarea României prin desființarea județelor

Primarul Clujului, Emil Boc, este un susținător al regionalizării ţării prin desființarea județelor, fiind de părere că doar o reformă administrativă poate contribui la modernizarea României.

"România nu are regiunea în Constituție, avem regiuni ca și ONG-uri. Soluția este modificarea Constituției, de a introduce regiunea în Constituție. 

S-a încercat în 2014, s-a ajuns la Curtea Constituțională, pentru că a fost greșit formulată și a căzut", a spus Emil Boc.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Emil Boc
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close