Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, promisiuni pentru iarnă: "Anul acesta nu o să fim luați pe nepregătite"

Florin Cîțu, promisiuni pentru iarnă: "Anul acesta nu o să fim luați pe nepregătite"

Premierul Florin Cîțu le promite românilor că în următoarea iarnă nu vor fi probleme cu deszăpezirea. Anul acesta nu o să fim luați pe nepregătite, a spus șeful Guvernului la finalul unei ședințe cu prefecții.

Florin Cîțu, promisiuni pentru iarnă: "Anul acesta nu o să fim luați pe nepregătite"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    24 Aug 2021   •   19:34

Ședința convocată de premierul Florin Cîțu s-a desfășurat sub forma unei videconferințe la care au participat toți prefecții, dar și reprezentanți ai Guvernului.

Prim-ministrul a spus că la iarnă autoritățile locale vor fi pregătite pentru deszăpezire și pentru a încălzi clădirile pe care le dețin.

„În ceea ce privește pregătirea pentru sezonul rece, le-am transmis prefecților să se asigure că au stocurile necesare pentru deszăpezire, curățarea drumurilor și tot ce ține de încălzirea clădirilor administrate de prefecturi sau restul autorităților locale. Nu accept nicio scuză! Anul acesta nu o să fim luați pe nepregătite”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

În cadrul ședinței de marți, premierul a mai vorbit cu prefecții despre pregătirile privind noul an școlar.

Prioritatea zero este siguranţa copiilor și să rămână anul şcolar cu prezență fizică 

În ceea ce priveşte anul şcolar, este clar că avem nevoie de o verificare a tututor clădirilor în care funcţionează şcolile, acolo unde nu s-au făcut încă. Deci aceasta este prioritatea zero.

Vreau să eliminăm din start acele probleme, acolo unde sunt pericole, unde sunt şcolile cu probleme şi să vedem cum putem să rezolvăm situaţia. Aş vrea să eliminăm anul acesta, pe cât posibil, discuţii sau disfuncţionalităţi pe care le vedem la fiecare început de an şcolar”, a declarat Florin Cîţu.

Acesta a mai spus că trebuie ţinut cont şi de măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în şcoli.

„Pe de altă parte este adevărat că suntem încă în pandemie şi trebuie să ţinem cont de acest lucru. Eu am spus că vreau să începem şcoala cu prezenţă fizică şi să rămână aşa măsurile.

Să respectăm toate normele pe care le avem de protecţie împotriva COVID. Deci pentru începerea anului şcolar priorităţile zero sunt siguranţa copiilor, bineînţeles în condiţii de pandemie să rămână anul şcolar cu prezenţă fizică”, a conchis Cîţu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close