Antena 3 CNN Politică PSD, semnal de alarmă: "Cîţu, ne-ai împrumutat pe 100 de ani! Unde-s banii?"

PSD, semnal de alarmă: "Cîţu, ne-ai împrumutat pe 100 de ani! Unde-s banii?"

Social-democraţii îl acuză pe ministrul de Finanţe că a angajat împrumuturi la o rată de 8 miliarde de lei pe lună şi că crescut serviciul datoriei guvernamentale, ca pondere în PIB, cu peste 8 procente.

PSD, semnal de alarmă: "Cîţu, ne-ai împrumutat pe 100 de ani! Unde-s banii?"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    19 Oct 2020   •   23:00

Într-o postare pe Facebook, PSD comentează datele oficiale de la Ministerul Finanţelor, despre care afirmă că au fost publicate cu mare întârziere şi că probează un record absolut al nivelului datoriei.

"Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde împrumutați de Cîțu în 11 luni. Cîțu este un șarlatan! Ministerul Finanțelor Publice a publicat abia acum, cu mare întârziere, cifrele privind datoria guvernamentală în PIB.

Record istoric absolut în România. Ponderea datoriei în PIB făcută de Cîțu a crescut de la 34,6% din PIB în octombrie 2019 la 42,8% din PIB în august 2020! Datoria guvernamentală a depășit 450 de miliarde de lei! Plus 85 miliarde de lei în doar 11 luni la datorie, față de plus 79 miliarde lei în 2 ani și 10 luni de guvernare social democrată. În 11 luni cât în trei ani!

Viitorul este amanetat. Având în vedere viteza de împrumut de aproape 8 miliarde lei pe lună, trei generații de aici înainte vom plăti împrumuturile făcute de Cîțu și guvernarea PNL. Unde sunt banii?", se încheie postarea PSD.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu datorie guvernamentală PSD
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close