Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, înainte de negocierile cu USR: "Avem voturile necesare pentru a trece acest guvern. Am discutat și cu președintele Iohannis"

Florin Cîțu, înainte de negocierile cu USR: "Avem voturile necesare pentru a trece acest guvern. Am discutat și cu președintele Iohannis"

"Avem un mandat al PNL, care a fost flexibilizat, acela de a negocia cu forțele democratice. Acum ne vedem cu USR, apoi ne vom vedea și cu PSD.", a precizat liderul PNL, Florin Cîțu, întrebat dacă președintele Iohannis s-a opus unei colaborări cu PSD.

Florin Cîțu, înainte de negocierile cu USR: "Avem voturile necesare pentru a trece acest guvern. Am discutat și cu președintele Iohannis"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    03 Noi 2021   •   12:50

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a făcut câteva precizări, miercuri, înainte de negocierile cu USR pentru un nou guvern.

”Mergem cu mandat de guvernare în jurul Partidului Național Liberal, ceea ce înseamnă premier de la PNL”, spune Florin Cîțu înaintea negocierilor cu USR. Președintele PNL adaugă că matematic, un guvern cu USR are voturile necesare pentru a trece.

Întrebat dacă va accepta să nu mai fie premier, Cîțu a spus: ”De ce această întrebare? Până la urmă este o discuție despre principii. Este un pas important făcut din partea noastră, nu abdicăm de la programul de guvernare. Toate principiile liberale sunt pe masă, restul discutăm”.

Întrebat dacă matematic are șanse să treacă de Parlament coaliția cu USR, având în vedere că PNL a pierdut voturile lui Ludovic Orban, președintele PNL spune: „avem voturi necesare pentru a trece acest guvern, de aceea mergem să discutăm cu colegii noștri”.

”Avem obiective clare în programul de guvernare de la care nu abdicăm. Mergem cu mandat de guvernare în jurul Partidului Național Liberal, ceea ce înseamnă premier de la Partidul Național Liberal”.

”Am discutat și cu președintele Klaus Iohannis, dar știți foarte bine că nu vă dezvălui ceea ce discut cu președintele.”

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close