Antena 3 CNN Politică Florin Cîţu, în vizită la Institutul Matei Balş, după incendiul tragic: "Avem nevoie de adevăr cât mai repede"

Florin Cîţu, în vizită la Institutul Matei Balş, după incendiul tragic: "Avem nevoie de adevăr cât mai repede"

Premierul Florin Cîţu a mers, astăzi, la Institutul Matei Balş din Bucureşti, la o zi după incendiul tragic în urma căruia şase oameni bolnavi de COVID-19 şi-au pierdut viaţa.

Florin Cîţu, în vizită la Institutul Matei Balş, după incendiul tragic: "Avem nevoie de adevăr cât mai repede"
Sursa foto: Facebook / Florin Cîţu
de Alin Tarnovschi    |    30 Ian 2021   •   17:50

"Astăzi, am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș. Am mers pentru a mă asigura că nu le lipsește nimic celor care cercetează cauza incendiului și că nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede.

Am discutat cu managerul institutului, Maria Nițescu, și cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului.

Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre. Iar pentru mine este foarte clar că expresia “merge și așa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituțiile statului.

Este nevoie de criterii de performanță urgent și le voi introduce. Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate.

Și vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu", a scris Florin Cîţu într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Depășirea pe linie continuă ar putea fi permisă, în anumite condiții
x close