Florin Cîţu, după întâlnirea cu ministrul slovac Ivan Korčok: "A fost un bun prilej să încurajez investițiile reciproce și schimburile economice"

de Georgiana Adam    |    16 Feb 2021   •   17:22

Ministrul Afacerilor Externe si Europene al Republicii Slovacia, Ivan Korčok, a făcut, marţi, o vizită oficială la Bucuresti, ocazie cu care a avut intrevederi cu omologul sau, Bogdan Aurescu, dar şi cu premierul Florin Cîţu.

Potrivit MAE, vizita ministrului slovac Ivan Korčok reprezintă o nouă ocazie pentru reconfirmarea caracterului excelent al relatiei bilaterale, a continuităţii dialogului dintre cele doua state şi a legăturilor istorice dintre România şi Republica Slovaca.

În cadrul întâlnirii s-au abordat teme de interes comun la nivel european, precum: combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, implementarea Cadrului Financiar Multianual si a Planului European de Relansare, Conferinta privind Viitorul Europei, Parteneriatul Estic, extinderea Uniunii Europene.

"Am avut astăzi o întrevedere foarte bună cu ministrul afacerilor externe și europene al Republicii Slovace, Ivan Korčok. Am evidențiat nivelul excelent al relației bilaterale, bazate pe un fundament durabil.

A fost un bun prilej să încurajez investițiile reciproce și schimburile economice - care se apropie de trei miliarde euro pentru primele 11 luni ale anului 2020, în pofida provocărilor generate de pandemie.

Totodată, am avut un schimb de opinii extins în ceea ce privește desfășurarea campaniilor de vaccinare împotriva COVID-19, inclusiv pe baza experienței Slovaciei în ceea ce privește campania națională de testare în masă.

Am constatat cu bucurie că avem puncte de vedere comune cu privire la importanța susținerii în continuare a unei Uniuni întărite și reziliente, pe baze unitare și incluzive, pornind de la lecțiile învățate din pandemia de COVID-19.

Am transmis ministrului slovac Ivan Korčok aprecierea pentru susținerea constantă din partea Slovaciei față de două obiective majore ale României: aderarea la spațiul Schengen și la OCDE", a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close