Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: "Dacă toate persoanele sunt vaccinate, în birourile open space ar putea să nu se mai poarte mască"

Florin Cîțu: "Dacă toate persoanele sunt vaccinate, în birourile open space ar putea să nu se mai poarte mască"

Premierul Florin Cîțu a declarat că a cerut miniștrilor implicare directă pentru finalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență, pe care îl va prezenta la Bruxelles, în cursul săptămânii viitoare. Totodată, Cîțu a vorbit și despre o serie de propuneri de măsuri de relaxare, care se vor aplica în cazul persoanelor vaccinate.

Florin Cîțu: "Dacă toate persoanele sunt vaccinate, în birourile open space ar putea să nu se mai poarte mască"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    05 Mai 2021   •   15:28

Referitor la măsurile de relaxare de care ar putea beneficia doar persoanele vaccinate, premierul a precizat că pentru moment acestea sunt la stadiul de propunere, iar o decizie cu privire la eventuale beneficii va fi luată în cursul săptămânii viitoare.

Mai mult decât atât, Florin Cîțu spune că nu s-ar pune problema discriminării în cazul persoanelor nevaccinate și al celor vaccinate, având în vedere că și strategia a mai fost aplicată și în alte țări europene.

"Am spus cum aș vedea eu lucrurile, iar acestea sunt propuneri. Există un mod de a motiva populația. Fiecare țară are un mod de a motiva populația (...) Vaccinarea este singura soluție de a scăpa de pandemie", a explicat premierul, după ședința de Guvern.

Premierul Cîțu a fost întrebat de ce avantaje ar putea beneficia românii care se vaccinează anti-COVID. Una dintre propuneri, după cum a precizat Florin Cîțu, ar fi renunțarea la masca de protecție în birourile de tip open space.

"Noi am oferit companiilor din România centre de vaccinare, în companii.

În același timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial, pe care am făcut-o, ca în birourile de tip open space, din companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască. Există motivații, vom vedea dacă este cazul să introducem și motivații financiare, dar eu cred că suntem responsabili și vrem să revenim la normalitate (...) Vom vedea ce spun cei de la Ministerul Sănătății, cei de la Ministerul de Interne (...) este ceea ce eu cred că se poate face", a explicat Cîțu, în timpul conferinței de presă.

Florin Cîțu: "Am cerut miniștrilor implicare directă pentru finalizarea PNRR"

"Sunt reforme pe care și le asumă acest Guvern, în sistemul de pensii, salarizare, companii de stat și reforme în administrația publică.

Toate aceste reforme se regăsesc în aceste programe.(...) Veți vedea aceste reforme și în PNRR.

La finalul ședinței am avut aceste discuții și cu tot Guvernul despre PNRR. Am cerut miniștrilor implicare directă, pentru a finaliza planul cât mai repede", a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close