Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, mesaj după moartea lui Ion Caramitru: "O zi foarte tristă"

Florin Cîțu, mesaj după moartea lui Ion Caramitru: "O zi foarte tristă"

Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj după moartea actorului Ion Caramitru. O zi foarte tristă, odihnă veșnică, maestre, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, mesaj după moartea lui Ion Caramitru: "O zi foarte tristă"
de Claudia Popovici    |    05 Sep 2021   •   23:05

Premierul Florin Cîțu a spus că este o zi tristă și a transmis condoleanțe.

„O zi foarte tristă! Marele actor Ion Caramitru a fost prezent în spațiul cultural până în ultima clipă. Perioada aceasta ar fi trebuit să ajungă la mai multe evenimente culturale. Nu a mai reușit. Odihnă veșnică, maestre!”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de socializare.

Ion Caramitru a murit duminică, la vârsta de 79 de ani. Actorul era internat de mai multe săptămâni la Spitalul Elias din București din cauza unor probleme de sănătate.

Abia la începutul lunii august, medicii au reuşit afle ce boală are. Actorul avea o infecţie în sânge.

„După o nemeritată suferință, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viață în după-amiaza de astăzi la Spitalul Universitar de Urgență Elias. Dumnezeu să îl odihnească”, a spus managerul Spitalului Elias, Mugur Ardelean.

Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment.

Ion Caramitru a fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Din anul 1990 a fost președinte al UNITER, iar din 2005 a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București. A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Ion Caramitru
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close