Antena 3 CNN Politică Florin Cîţu, despre moțiunile PSD și USR-AUR: "În Parlament, e un festival al celor care vor să arunce ţara în aer"

Florin Cîţu, despre moțiunile PSD și USR-AUR: "În Parlament, e un festival al celor care vor să arunce ţara în aer"

Premierul Florin Cîțu a spus, astăzi, înainte de prima ședință a conducerii PNL după alegerea sa în fruntea partidului, că în Parlament este un "festival" al celor care "vor să arunce țara în haos".

Florin Cîţu, despre moțiunile PSD și USR-AUR: "În Parlament, e un festival al celor care vor să arunce ţara în aer"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    28 Sep 2021   •   15:30

Declaraţia lui Cîţu vine după PSD a depus moțiune de cenzură, iar CCR a decis că și moțiunea USR-AUR trebuie să ajungă la vot.

"În Parlament, este un festival şi o competiţie a celor care vor să destabilizeze ţara şi să arunce ţara în haos, pe de-o parte PSD, pe de alta partă USR şi AUR", a apreciat şeful Guvernului.

CCR a decis că moțiunea de cenzură depusă de parlamentarii AUR și USR PLUS este validă și poate fi dezbătută și votată în Parlament. 

În prezent, Guvernul Cîțu este vizat de două moțiuni de cenzură, cea de a doua fiind depusă marți de PSD.

Decizia membrilor Curții Constituționale a fost luată în unanimitate. Aceștia au constatat că moțiunea depusă la Parlament de AUR și USR PLUS nu e invalidă. Practic, CCR a decis că Parlamentul poate să dezbată și să voteze moțiunea de cenzură.

Conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură a fost judecat de Curtea Constituțională a României (CCR), marți, la trei zile după Congresul PNL, în care a fost ales președinte premierul în funcție, Florin Cîțu.
 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close