Antena 3 CNN Politică Florin Cițu nu exclude remanierea altor miniștri din Guvernul său: "Vor urma și alte evaluări. Când voi avea rezultatele, voi anunța"

Florin Cițu nu exclude remanierea altor miniștri din Guvernul său: "Vor urma și alte evaluări. Când voi avea rezultatele, voi anunța"

După ce l-a remaniat, joi, pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, premierul spune că așteaptă rezultatele altor evaluări ale miniștrilor din cabinetul său și apoi va anunța dacă schimbă și alți membri.

Florin Cițu nu exclude remanierea altor miniștri din Guvernul său: "Vor urma și alte evaluări. Când voi avea rezultatele, voi anunța"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    09 Iul 2021   •   16:39

Abia sosit la Vâlcea, acolo unde membri PNL se întâlnesc pentru a-și alege liderul, Florin Cîțu a făcut câteva precizări, legate de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, care a fost eliberat din funcție de catre premier, la mai puțin de 24 de ore de la numire.

"Acolo au fost două probleme. De pocedura, nu a fost respectată rocedura și nu avea cum să rămână această numire. A două, este vorba de protocol. La ministerul Sănătății aveam șase secretari de stat, al șaselea era pentru Partidul Național Liberal. Așteptăm reorganizarea ministerului, mi s-a promis că va fi făcută în scurt timp, și apoi va fi numit un al șaselea secretar de stat."

Întrebat dacă sunt gata și alte evaluări și dacă vor fi demiși și alți miniștri, acesta a răspuns:

"Când voi avea rezultatele, voi anunța. Ceea ce spun, aia și fac. Am spus că fac evaluarea. Vor urma și celelalte. Astăzi voi prelua atribuțiile ministerului Finanțelor Publice. Sunt câteva proiecte care sunt întârziate. Deja marți am câteva întâlniri la Guvern, cu mai multe instituții pentru a le demara."

Prim ministrul a dat de înțeles că rezultatele de la ministerul de Finanțe nu s-au datorat ministrului remaniat, Alexandru Nazare, și că acesta ar fi întârziat anumite proiecte asumate de Guvern.

"Măsurile pe care le-a luat acest Guvern și modul în care am acționat în ultimul an și jumătate au făcut să crească veniturile la buget. Aici sunt implicați mai mulți factori. Sunt proiecte care sunt întârziate, le veți în perioada următoare accelerate. Sunt lucruri pe care ni le-am asumat și prin PNRR și prin Programul de Guvernare și care nu trebuie să fie întârziate."

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat joi, 8 iulie, preşedintelui Klaus Iohannis aprobarea revocării din funcţie a ministrului de finanţe Alexandru Nazare, după ce acesta a refuzat să îşi dea demisia. 

Preşedintele Iohannis a semnat, câteva ore mai târziu, decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al finanţelor, dar şi decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către premierul Florin Cîţu. 

×
Parteneri
Horoscop 21 septembrie 2023. Gemenii se lovesc de uși închise
x close