Antena 3 CNN Politică Numele noului premier a fost decis! PNL a votat în unanimitate

Numele noului premier a fost decis! PNL a votat în unanimitate

Președintele PNL, Florin Cîțu, l-a propus joi pe Nicolae Ciucă, în ședința BEX care se desfășoară la ora transmiterii acestei știri, drept candidat PNL pentru funcția de premier.

Numele noului premier a fost decis! PNL a votat în unanimitate
Sursa foto: Facebook / Florin Cîțu
de Georgiana Adam    |    18 Noi 2021   •   13:04

Update 14:20. Reprezentanții Partidului Național Liberal au votat ”pentru” Nicolae Ciucă în unanimitate. 

„Dl Ciucă a fost votat cu unanimitate de voturi pentru a fi nominalizat pentru funcția de premier”, au declarat surse din conducerea PNL pentru Mediafax.

Florin Cîțu s-a întâlnit aseară cu Klaus Iohannis, la insistențele celor din PNL, care i-au spus că nu poate sacrifica un partid întreg pentru moftul său de a ține cu dinții de funcția de premier, au declarat surse politice pentru Antena 3. 

Președintele Klaus Iohannis i-ar fi spus, din nou, să nu vină la el până nu se ajunge la un consens asupra numelui premierului. 

Așa că Florin Cîțu ar fi cedat. Potrivit surselor Antena 3, acesta le-ar fi promis liberalilor că astăzi urmează să bată palma cu Marcel Ciolacu pentru Nicolae Ciucă. 

După întâlnirea cu Klaus Iohannis, chiar și apropiații acestuia i-au spus să renunțe. Alina Gorghiu, Dan Vîlceanu și alți apropiați ar fi discutat cu acesta și i-ar fi spus să nu distrugă partidul, ci să meargă la Senat, pe funcția de președinte. 

În replică, Florin Cîțu ar fi răspuns că, dacă renunță la postul de premier, își dorește să facă el numirile în Guvern. De aici a plecat însă un nou conflict, ținând cont că toți știu că Nicolae Ciucă nu va accepta asta. 

Social-democrații îl propun pentru funcția de premier pe liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Noi negocieri ar urma să aibă loc joi de la ora 16.00.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Klaus Iohannis
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close