Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: "M-a mâhnit declarația lui Orban. Aș fi vrut să știu ce a făcut pentru vaccinare"

Florin Cîțu: "M-a mâhnit declarația lui Orban. Aș fi vrut să știu ce a făcut pentru vaccinare"

Premierul Florin Cîțu se declară mâhnit de declarația lui Ludovic Orban, potrivit căruia cine a stabilit țintele de vaccinare trebuia să le urmărească. Pe de altă parte, premierul anunță că, indiferent de rata de infectare, nu va mai închide piețele și mall-urile pentru vaccinați.

Florin Cîțu: "M-a mâhnit declarația lui Orban. Aș fi vrut să știu ce a făcut pentru vaccinare"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    27 Iul 2021   •   22:28

Întrebat dacă îl sperie estimarea potrivit căreia la finalul lunii septembrie noile infectări vor ajunge la 1.500 de cazuri pe zi, Florin Cîţu a spus că ar dori să nu se ajungă acolo, însă, dacă va crește rata de infectare, restricțiile se vor reduce.

Pe de altă parte, prim-ministrul declară că nu pot exista restricții pentru cei vaccinați, însă totul depinde de rata de infectare din perioada următoare.

„Nu voi mai închide piețele agro-alimentare și mall-urile. Nu vom închide economia, garantez asta”, a spus Cîțu, marți seara, la Digi24.

În ce privește rata de vaccinare, premierul a spus că „e OK”.

Referitor la declarația lui Ludovic Orban, care a spus că cine a stabilit țintele campaniei de vaccinare trebuia să le urmărească, premierul a precizat că țintele nu sunt ale unei guvernări, ci estimări venite de la specialiști: „M-a mâhnit declarația. Aș fi vrut să știu ce a făcut d-l Orban pentru campania de vaccinare”.

Întrebat, de asemenea, despre „premierea” celor vaccinați cu bonuri valorice sau loterii, Cîțu a spus că a văzut aceste soluții și în alte țări: „dau câteva rezultate, dar nu știu dacă cele scontate. Putem să încercăm artificii, dar trebuie să înțelegem că trebuie să susținem vaccinarea”.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Ludovic Orban vaccinare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close