Antena 3 CNN Politică Florin Cîţu dezvăluie strategia PNL pentru a "reseta" România: "Ţin foarte mult la acest lucru"

Florin Cîţu dezvăluie strategia PNL pentru a "reseta" România: "Ţin foarte mult la acest lucru"

Florin Cîţu, noul preşedinte al PNL ales la Congresul din 25 septembrie 2021, a dezvăluit strategia şi obiectivele liberalilor.

Florin Cîţu dezvăluie strategia PNL pentru a "reseta" România: "Ţin foarte mult la acest lucru"
de Claudia Popovici    |    25 Sep 2021   •   19:41

Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, după ce a fost votat de majoritatea delegaţilor prezenţi la Congresul PNL de astăzi, 25 septembrie 2021. Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, 60,2% din numărul voturilor valabile. Ludovic Orban a obținut 1.898 de voturi, 39,7%. 72 de voturi au fost anulate.

Întrebat cum intenționează să "reseteze" România, Florin Cîţu a subliniat că programul de guvernare va rămâne neschimbat, iar ordonanțele vor respecta ce s-a decis până acum.

„Nu am schimbat nimic din programul de guvernare, chiar după ce au plecat colegii din guvern. Același proiecte rămân, eu vreau să le accelerăm. Vom merge în Parlament sau toate ordonanțele vor fi legate de ceea ce am spus până acum. Din acest punct de vedere nu se schimbă nimic. 

„Țin foarte mult la acest lucru, avem trei ani de zile să pregătim omenii"

Mâine se votează echipa nouă a Partidului Național Liberal cu un obiectiv clar: alegerile din 2024 trebuie câștigate toate.

Mai mult de atât vreau să recâștigăm primăriile Timișoara, Brașov, Alba, Bacău, primăriile de sector în București și primăria generală cu membri ai Partidului Național Liberal.

Țin foarte mult la acest lucru, avem trei ani de zile să pregătim omenii. Nu avem nicio scuză să nu avem membri ai Partidului Național Liberal să candideze pentru aceste funcții", a spus premierul Florin Cîţu pentru Antena 3. 

Întrebat de ce se crede Superman, Florin Cîţu a precizat că a fost o glumă.

"Eu sper că a fost o glumă apreciată. Era doar o glumă pentru că s-a făcut aşa caz de acel filmuleţ şi era normal să revin astăzi cu acest lucru. Sper că s-a înţeles că a fost doar o glumă", a spus Florin Cîţu care şi-a anunţat victoria pe relele de socializare cu un nou video în care în care apare în postura lui Superman.

Întrebat apoi dacă a fost felicitat de preşedintele Klaus Iohannis, după ce a câștigat alegerile în Congresul PNL din 25 septembrie, Florin Cîţu a subliniat că "preşedintele nu se implică în partidele din România".

Cîţu, mesaj pentru USR PLUS: "Să retragă moţiunea. Dacă vrem să mergem mai departe noi nu folosim metodele lui Dragnea."

Referitor la scandalul din coaliţia de guvernare, premierul Florin Cîţu a precizat că "nu îi roagă pe cei din coaliţie să vină la guvernare, dar îi așteaptă la guvernare", cu o singură condiție.

„Să rupă alianța cu AUR şi cea pe sub masă cu PSD. Acea moțiune nu poate să treacă decât dacă aceasta alianța USR-AUR-PSD merge mai departe. Cât timp această alianță există în Parlamentul României nu putem sta de vorbă. Să retragă moţiunea pentru că e o moțiune împotriva propriului guvern. Dacă vrem să mergem mai departe noi nu folosim metodele lui Dragnea, să ne dăm jos propriul Guvern", a spus premierul Florin Cîţu după câștigarea alegerilor la Congresul din 25 septembrie 2021.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close