Antena 3 CNN Politică Ministrul Florin Cîțu, primele explicații după majorarea accizei la carburanți: Am avut dreptate din nou, PSD a mințit!

Ministrul Florin Cîțu, primele explicații după majorarea accizei la carburanți: Am avut dreptate din nou, PSD a mințit!

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a explicat motivul pentru care s-a decis majorarea accizei la carburanți, la o zi după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se renunță la supracciză.

Ministrul Florin Cîțu, primele explicații după majorarea accizei la carburanți: Am avut dreptate din nou, PSD a mințit!
01 Ian 2020   •   14:30

Florin Cîțu a scris, într-un mesaj postat pe Facebook, că Ministerul Finanțelor a recalculat nivelul accizei carburanților, astfel încât să țina cont de legea promulgata și de articolele 342 si 442 din Codul Fiscal.

În plus, ministrul Florin Cîțu a scris că eliminarea supraacizei a redus prețul carburanților la pompă.

”Vesti bune din prima zi a anului 2020. Am avut dreptate din nou ( PSD iar a mintit) . Eliminarea supraccizei a redus pretul la pompa. Pentru ca lumea sa nu inceapa anul cu stiri contradictorii. Dupa ce legea care elimina supraacciza a fost promulgata, MFP a recalculat nivelul accizei care sa tina cont de legea promulgata si de articolele 342 si 442 din codul fiscal. Cele doua articole actualizeaza acciza in functie de indicele de crestere a preturilor de consum publicat de INS”, a scris ministrul Cîțu, pe Facebook.

Citește și: Lovitură de la Guvernul Orban, în seara de Revelion. A majorat accizele la carburanți, la o zi după eliminarea supraaccizei

Ministerul Finanţelor a majorat marți accizele la carburanţi, după ce cu o zi înainte președintele Klaus Iohannis promulgase legea prin care se elimină supraacciza la carburant.

Majorarea accizei nu a fost anunțată public de guvernanți.

Profit.ro scrie că Ministerul de Finanțe a decis, marţi, la ora 19, că ieftinirea de 45 de bani/l cu tot cu TVA efectuată de Parlament este prea mare, dar şi că nivelul minim al accizelor din UE este prea mic, şi au majorat accizele cu 9,11% faţă de nivelul publicat cu o zi înainte în Monitorul Oficial, cu 117 lei/1.000 l la benzină şi cu 107 lei/1.000 l la motorină.

Citește și: Benzina şi motorina s-au ieftinit

Dacă respectă legea publicată în Monitorul Oficial şi decid să transfere integral efectul eliminării supraaccizei în preţul la pompă, companiile ar trebui să opereze ieftiniri de 45 de bani/l (acciza + TVA aferentă).

Dacă respectă noua listă cu accize publicată de minister, companiile ar trebui să reducă preţurile cu 31 de bani la benzină şi cu 32 de bani/l în cazul motorinei.

×
Subiecte în articol: Ministerul Finantelor Klaus Iohannis
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close