Antena 3 Politică Florin Cîțu: ”Vrem să relaxăm toate restricțiile”

Florin Cîțu: ”Vrem să relaxăm toate restricțiile”

de Andreea Cigolea    |    10 Mai 2021   •   11:44
Florin Cîțu: ”Vrem să relaxăm toate restricțiile”

Florin Cîțu recunoaște că restricțiile nu vor fi relaxate la 1 iunie. Premierul spune că Executivul discută toate scenariile referitoare la relaxarea restricțiilor, însă acest lucru nu va fi posibil fără un grad mare de vaccinare anti-COVID-19.

”Discutăm despre toate restricțiile și vrem să le relaxăm și toate sunt legate de rata de vaccinare. Inclusiv această restricție o luăm în calcul de a o relaxa”, este spune Florin Cîțu.

El a fost întrebat dacă obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiul liber ar putea fi eiminată dacă gradul de vaccinare depășește 50%.

Premierul respinge varianta ca relaxarea unor restricții să aibă loc înainte de 1 iunie

Totodată, chestionat dacă relaxarea ar putea fi introdusă zonal, în funcție de gradul de vaccinare, premierul a spus că încă nu există o decizie.

„Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezită un risc în societate să-și poată continua viața și să revină la normalitate”, adaugă Cîțu.

De asemenea, el precizează că starea de alertă a fi prelungită, cu eliminarea unor măsuri „care nu-și mai au rostul”, de exemplu cele legate de sezonul de schi.

Cîțu: „Avem resursele să continuăm cu asemenea campanii”

Florin Cîțu susține că astfel de campanii de vaccinare ar mai putea fi organizate în perioada următoare:

„Avem resursele pentru a continua cu asemenea campanii. Se poate să atingem ținta de 5 milioane de persoane vaccinate.”

Acesta a precizat că a fost luat în considerare și scenariul prelungirii campaniei de vaccinare până anul viitor, inclusiv:

„Dacă e nevoie și o recomandă medicii, vom face și a treia doză de vaccin. Avem dozele deja contractate – am luat în calcul vaccinarea și pentru anul viitor”.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close