Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: "Restaurantele ar putea funcționa la capacitate de 100% cu persoane vaccinate"

Florin Cîțu: "Restaurantele ar putea funcționa la capacitate de 100% cu persoane vaccinate"

Florin Cîțu spune că sunt lucruri pe care le așteptăm cu toții, la începerea sezonului estival. Premierul spune că masca ar putea să nu mai fie obligatorie la munte sau la mare, dar vorbește și de o serie de facilități pentru persoanele vaccinate.

Florin Cîțu: "Restaurantele ar putea funcționa la capacitate de 100% cu persoane vaccinate"
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    04 Mai 2021   •   19:23

Drept exemplu, premierul spune că restaurantele ar putea funcționa la capacitate de 100% cu acces pentru clienții vaccinați.

"Sunt câteva lucruri pe care cu toții le așteptăm pentru sezonul estival. Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte, în drumeție, etc.

Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilități, să îi spunem aşa, pentru persoanele vaccinate.

Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitatea de 100% cu persoane vaccinate", a scris Florin Cîțu pe contul de Facebook.

Florin Cîțu: "Îmi este și mie dor să merg la concerte"

Premierul a declarat că și lui îi este dor de concerte, de o cafea la terasă. Mai mult decât atât, Florin Cîțu spune că vrea să fie reluate cât mai repede activitățile de dinainte de pandemie.

"Vreau să ne reluăm activitățile de dinainte de pandemie cât mai repede. Îmi este și mie dor să merg la concerte, la mare sau să beau o cafea pe terasă, relaxat", a adăugat el.

Bilanțul vaccinării în ultimele 24 de ore

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 85.604 persoane și au fost raportate 41 de reacții adverse.

Potrivit Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), din totalul persoanelor vaccinate, 32.629 de persoane au primit prima doză, iar 52.975 de persoane au primit a doua doză de vaccin.

Mai exact, 70.093 de persoane s-au vaccinat cu Pfizer, 6.972 de persoane s-au vaccinat cu  Moderna, 8.494 de persoane s-au vaccinat cu AstraZeneca și 45 de persoane au fost vaccinate cu Johnson&Johnson.

De la începutul campaniei naţionale de vaccinare au fost vaccinate 3.411.328 de persoane, din care 2.082.585 au primit ambele doze de vaccin.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 41 de reacții adverse din care 6 de tip local, restul de tip general. De la începerea campaniei naţionale de vaccinare au fost înregistrate 14.319 de reacții adverse.

CNCAV precizează că 145 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close