Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, despre certificatele de vaccinare false: "Mi se pare inadmisibil că au fost descoperite de presă şi nu de instituţiile statului"

Florin Cîțu, despre certificatele de vaccinare false: "Mi se pare inadmisibil că au fost descoperite de presă şi nu de instituţiile statului"

Florin Cîțu intervine în scandalul rețelei de falsificatori de certificate de vaccinare și precizează că va trimite Corpul de control al prim-ministrului, pentru că ceea ce se întâmplă i se pare „inadmisibil”, mai ales că aceste lucruri au fost descoperite de presă şi nu de instituțiile statului cărora le-au fost alocate bugete.

Florin Cîțu, despre certificatele de vaccinare false: "Mi se pare inadmisibil că au fost descoperite de presă şi nu de instituţiile statului"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    30 Aug 2021   •   18:02

„Am cerut Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției să vorbească cu Ministerul Public și Ministerul Sănătății. Mie mi se pare inadmisibil că așa ceva se întâmplă. Avem atâtea instituții care au primit resurse de la bugetul de stat și la MApN și la Ministerul Public și aceste lucruri (reețele de falsificatori de certificate de vaccinare - n.r.) sunt descoperite de un jurnalist.

Nu se poate să avem atâtea forțe de ordine, oameni care sunt sau instituții care ar trebui să se ocupe să descopere aceste rețele”, spune Florin Cîțu.

El precizează că trimite Corpul de Control al prim-ministrului pentru a analiza situația.

O anchetă Digi24 dezvăluie o rețea de falsificatori de certificate de vaccinare. Un jurnalist a descoperit, în rețeaua rusească Telegram, un grup cu peste 600 de membri în care se face trafic cu documente care atestă în fals vaccinarea. Certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson. Poliția a deschis dosar penal.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu certificate de vacinare
Parteneri
Horoscop 9 iunie 2023. O zodie pune la cale un plan secret
x close