Antena 3 CNN Politică Este sau nu vinovat Florin Cîțu pentru eșecul campaniei de vaccinare? Răspunsul său: ”Nu sunt firmă de advertising”

Este sau nu vinovat Florin Cîțu pentru eșecul campaniei de vaccinare? Răspunsul său: ”Nu sunt firmă de advertising”

Premierul Florin Cîțu a lăsat de înțeles că nu se consideră vinovat pentru eșecul campaniei de vaccinare după ce a spus că „nu este firmă de advertising” și nici ”cel mai convingător om din lume.”

Este sau nu vinovat Florin Cîțu pentru eșecul campaniei de vaccinare? Răspunsul său: ”Nu sunt firmă de advertising”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Sep 2021   •   23:32

Întrebat dacă se consideră vinovat de eşecul campaniei de vaccinare, Florin Cîțu a pasat vina pe încrederea redusă a populației în instituțiile statului și a susținut că este un ”liberal” care vrea ”să reducă influența statului în economie”:

„Să ştiţi că nu sunt o firmă de advertising. Ceea ce trebuia să facă Guvernul am făcut. Până la urmă, în România vaccinarea nu este obligatorie. Pot să fiu acuzat că eu nu sunt cel mai convingător om din lume. Dar nimeni în statul român...încrederea în instituţiile statului şi mai ales eu, ca liberal, care vreau să reduc influenţa statului în economie, este puţin contradictoriu.

Dar aş vrea să văd responsabili din societate, oameni care sunt lideri de opinie, influenceri, câte ore au dedicat campaniei de vaccinare? Pentru că până la urmă este vorba despre noi toţi.”, a spus Florin Cîțu la Digi 24.

Premierul mai dă vina și pe Alianța pentru Unirea Românilor:

„Campania de vaccinare a eșuat că avem un partid antivaccinare care a intrat în parlament. Iar acum, USR are tupeul să mă cheme pe mine în Parlament ca să dau explicații când ei s-au aliat cu AUR?”

În total, România are 5.426.518 de persoane vaccinate, din care 5.298.707 cu schema completă. Din 27 decembrie 2020, au fost folosite 10.006.305 doze de vaccin: 7.699.155 Pfizer BioNTech, 737.856 Moderna, 850.374 AstraZeneca şi 718.920 Johnson&Johnson.

În ceea ce priveşte numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 17.134 de reacţii comune şi minore.74 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Până acum, la nivel mondial au fost administrate peste 6 miliarde de doze de vaccin.

Vaccinarea cu doza a treia în România începe din 28 septembrie

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid-19 va începe în România în 28 septembrie.

Doza a treia este recomandată:

➢ persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe - persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;

➢ persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close