Antena 3 CNN Politică Florin Iordache, despre raportul MCV: Sunt chestiuni fundamentale care trebuie modificate

Florin Iordache, despre raportul MCV: Sunt chestiuni fundamentale care trebuie modificate

Florin Iordache, despre raportul MCV: Sunt chestiuni fundamentale care trebuie modificate
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Noi 2017   •   17:17

Deputatul PSD Florin Iordache a vorbit în emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3, despre raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de cooperare și verificare în domeniul justiției și luptei împotriva corupției (MCV).

România a făcut progrese în privinţa justiţiei, dar sunt încă multe condiţii de îndeplinit, arată raportul MCV publicat marți dimineaţă. De asemenea, documentul susţine că există îngrijorări în privinţa provocărilor la adresa independenței sistemului judiciar. Ministrul Justiţiei afirmă că raportul este unul care subliniază progresele făcute de ţara noastră. 

Pe de altă parte, Administrația Prezidențială a dat publicității un comunicat de presă în care Klaus Iohannis se arată îngrijorat de raportul MCV.

„Cele două aspecte invocate la acel moment, nu există în dezbatere. Este vorba despre numirea procurorilor și revocarea și despre Inspecția Judiciară. Astăzi, cei care au venit au spus că avem niște legi adoptate acum 13 ani, între timp, societatea a evoluat, România a evoluat, avem chestiuni care trebuiesc clar definite. Dacă citiți raportul, cuvintele sunt așa: colaborare instituțională, transparență și bună credință. Eu voiam să vă spun că este un raport bun și eu sunt optimist ca până în anul 2018, raportul MCV va fi ridicat”, spune Florin Iordache.


 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close