Antena 3 Politică Florin Iordache: „Proiectul privind grațierea, în dezbatere publică. Celălalt vizează ca hotărârile CCR să fie mai bine precizate”

Florin Iordache: „Proiectul privind grațierea, în dezbatere publică. Celălalt vizează ca hotărârile CCR să fie mai bine precizate”

18 Ian 2017   •   11:51
Florin Iordache: „Proiectul privind grațierea, în dezbatere publică. Celălalt vizează ca hotărârile CCR să fie mai bine precizate”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat într-o conferință de presă, la finalul ședinței de guvern prezidată de Klaus Iohannis, că actele normative privind grațierea și modificarea legislației penale au fost finalizate marți seară și trimise spre consultare Consiliului Suprem al Magistraturii.

”Ministerul Justiției a elaborat două acte normative care sunt în dezbatere publică. Aceste acte normative au fost finalizate ieri și trimise spre consultare CSM, Înaltă Curte și Parchet. Ele vizează grațierea, nu amnistia. Grațiere care nu vizează fapte de corupție și fapte grave. Cel de-al doilea act vizează hotărârile CCR care stabilește pentru anumite fapte să fie mai bine precizate. Prin semnătura mea, ele au fost transmise tuturor celor interesați. Cand vom avea toate avizele vom discuta în Guvern”, a spus ministrul Florin Iordache.

Florin Iordache a precizat că, în cursul zilei de miercuri, aceste proiecte urmează să fie postate şi pe site-ul Ministerului Justiției.

 

×
Subiecte în articol: ministrul Justitiei Florin Iordache
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close