Antena 3 CNN Politică Primul ministru din Guvernul Ciucă ce ar putea fi demis. Premierul i-ar fi cerut demisia de onoare

Primul ministru din Guvernul Ciucă ce ar putea fi demis. Premierul i-ar fi cerut demisia de onoare

La mai puțin de o lună de la învestirea Guvernului Ciucă, vorbim despre primul ministru care și-ar putea pierde funcția.

Primul ministru din Guvernul Ciucă ce ar putea fi demis. Premierul i-ar fi cerut demisia de onoare
Sursa foto: Hepta
de Alex Munteanu    |    15 Dec 2021   •   12:22

Este vorba despre Florin Roman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, acuzat de plagiat.

Potrivit unor surse Antena 3, premierul Nicolae Ciucă i-ar fi cerut ministrului să vină cât mai repede cu explicații cu privire la acuzațiile de plagiat pe tema lucrării sale de masterat. 

Florin Roman susține însă că acuzațiile sunt nefondate și că are lucruri mai importante de rezolvat decât să le răspundă celor care îi caută nod în papură. 

”Plagiat înseamnă să îți asumi parțial sau integral o lucrare științifică, ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea e nefondată.

Într-o lucrare de disertație de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția studenților. La finalul disertației, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aș spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanță pentru cei care și-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susțină o campanie de denigrare a mea/ sa dovedească fapte de care nu mă fac vinovat.

Aceasta e ultima mea intervenție pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât sa răspund la acuzații nefondate”, a scris ministrul pe Facebook. 

Plagiat înseamnă sa îți asumi parțial sau integral o lucrare științifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare,...

Publicată de Florin Roman pe Joi, 9 decembrie 2021

Nicolae Ciucă i-ar fi cerut demisia de onoare

Cu toate acestea, Nicolae Ciucă susține că demisia ar fi gestul onorabil în această situație.

Așadar, este posibil să fim martorii primei plecări din Guvernul Ciucă, la doar două săptămâni după învestire. 

Jurnaliștii Antena 3 au încercat să îl contacteze telefonic pe Florin Roman, însă, până la ora publicării acestei știri, ministrul nu a răspuns la telefon. 

”Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai”

Însă jurnaliștii Libertatea au reușit să obțină informații importante din partea reprezentanților Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca.

”Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a declarat Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

×
Subiecte în articol: Florin Roman
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close